IMDb pokrenuo besplatni video streaming servis

Poznata internetska stranica Internet Movie Database (IMDb) pokrenula je u SAD-u vlastiti besplatni servis za streamanje video sadržaja koji će se financirati prikazivanjem reklama

Matija Pavlić nedjelja, 13. siječnja 2019. u 07:30

Internet Movie Database (IMDb), internetska stranica vrlo dobro poznata ljubiteljima filmske usluge odlučila je pokrenuti vlastiti servis za streamanje video sadržaja.

Za razliku od većine poznatijih servisa koji uslugu streamanja naplaćuju, servis pod imenom Freedive, kojeg će pokrenuti IMDb, bit će kako mu i samo ime kaže besplatan. Sam servis financirat će se putem reklama koje će se prikazivati prije i za vrijeme streamanja nekog odabranog video sadržaja.

Freedive je zasad dostupan samo korisnicima u SAD-u, a već nudi neke TV serije kao što su Heroji i The Bachelor, kao i filmove kao što su Memento, Čudovište i Iluzionist. Korisnici u  SAD-u mogu sadržaj Freedivea pratiti putem svojih računala te svih Amazon Fire TV uređaja koji su dostupni na tržištu.

Sam servis kao i internetska stranica IMDb u vlasništvu su Amazona još od 1999. godine pa se Freedive usluga može smatrati komplementarnom već postojećoj Amazonovoj Prime Video usluzi.