Statusi na WhatsAppu dobivaju mnoštvo novih značajki

Statusi na WhatsAppu više neće biti 'staromodni'. Meta je dodala mnoštvo značajki koje već odavno imaju ostale društvene mreže

Matej Markovinović srijeda, 8. veljače 2023. u 12:52
📷 Foto: Unsplash, Dimitri Karastelev
Foto: Unsplash, Dimitri Karastelev

Korištenje popularne aplikacije za razgovore, trebalo bi postati ponešto zabavnije. Meta je ovoga tjedna najavila da statusi na WhatsAppu dobivaju mnoštvo novih značajki, koje bi trebale biti dostupne svim korisnicima u nadolazećim tjednima.

Uz običan, tekstualni status, WhatsApp dobiva i onaj glasovni. Drugim riječima, korisnici će moći snimiti i podijeliti glasovne poruke u duljini od 30 sekundi. Oni koji, pak, ne žele da im svi kontakti vide (ili čuju) status, moći će ručno namjestiti postavke privatnosti. Odabir kontakata će se automatski spremiti i postat će zadan za sljedeće objave statusa.

Još jedan novitet, svakako su i emoji reakcije na statuse, slično onako kako to ima Instagram za Story objave. Dakle, korisnici će moći odgovarati na statuse kontakata tako da prijeđu prstom prema gore i odaberu jedan od osam emojija. Do sada se, podsjetimo, moglo odgovarati tekstualno,  glasovnom porukom ili specijaliziranim naljepnicama.

Osim toga, za lakše pregledavanje statusa, oko profilne slike korisnike u popisu za razgovore, pojavit će se „prsten“, koji označava da je korisnik nešto objavio. To već godinama imaju Snapchat, Facebook i Instagram te ostale, velike društvene mreže. Iz WhatsAppa ističu i da će se u statusima moći vidjeti pregledi poveznica.