Na 4chanu se pojavio navodni izvorni kod operativnog sustava Windows XP

Na 4chanu su se pojavile poveznice koje vode na navodni izvorni kod operativnog sustava Windows XP, ali i neke druge Microsoftove proizvode

Matija Pavlić subota, 26. rujna 2020. u 17:20

Na Internetu se putem poznate anonimne imageboard internetske stranice 4chan pojavila poveznica na navodni izvorni kod Microsoftovog operativnog sustava Windows XP, ali i neke druge Microsoftove proizvode.

Tu je i izvorni kod za Windows Server 2003 sustav kao i operativni sustav Windows NT 3.5 te prvu Microsoftovu Xbox igraču konzolu (kod za Xbox i Windows NT već je bio dostupan na Internetu u svibnju ove godine).

Iz Microsofta stiže izjava kako istražuju cijeli događaj te nisu mogli službeno potvrditi radi li se o pravom izvornom kodu.

Tvrtke koje i dalje koriste Windows XP iako je Microsoft službenu podršku za ovoj sustav ukinuo još 2014. godine (s izuzetkom zakrpe za WannaCry koja se pojavila 2017. godine) ne bi trebalo pogoditi ovo curenje izvornog koda.

Na kraju valja spomenuti da je u 4chan threadu na kojem se nalaze poveznice na izvorni kod spomenutih sustava priložene i poveznice na materijal koji se bavi nagađanjima o urotama u koje je navodno uključen Bill Gates.