Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka pokreću Telekom Bankarstvo

Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka potpisali su ugovor o suradnji u pružanju i distribuciji nove digitalne bankarske usluge – Telekom Bankarstva

Sandro Vrbanus četvrtak, 7. ožujka 2019. u 13:35

Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka potpisali su danas ugovor o suradnji u pružanju i distribuciji nove digitalne bankarske usluge – Telekom Bankarstva. Riječ je o bankarskoj usluzi koja će korisnicima biti dostupna jednostavno, brzo i sigurno putem mobilne aplikacije koja uključuje široku paletu bankarskih proizvoda i usluga, uz podršku mreže poslovnica i bankomata u Hrvatskoj, web chat i pozivni centar Zagrebačke banke.

Telekom Bankarstvo je prva takva suradnja telekomunikacijskog operatora i banke na hrvatskom tržištu. Usluga će korisnicima nuditi najveći broj digitalnih bankovnih usluga u Hrvatskoj, a na raspolaganju će biti svim korisnicima smartphonea, dok će korisnicima Hrvatskog Telekoma biti dostupne posebne pogodnosti.

Ovo je ujedno i prva bankarska usluga kod koje je ugovaranje bankarskog paketa moguće preko mobilne aplikacije i bez odlaska u poslovnicu. Korisnicima će na raspolaganju biti i druge bankarske usluge, primjerice slanje novca samo klikom na kontakt iz imenika, kažu iz HT-a i Zabe.

Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka sada su u fazi pilotiranja usluge Telekom Bankarstva koja će svima biti dostupna do ljeta
Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka sada su u fazi pilotiranja usluge Telekom Bankarstva koja će svima biti dostupna do ljeta

"S obzirom da smo dio Grupe UniCredit, ulaganje u digitalizaciju važan je dio naše strategije, kao i poboljšanje naše ponude na mobilnim platformama. Ova je suradnja prilika za poboljšanje naše učinkovitosti, ali još nam je važnije poboljšanje korisničkog iskustva klijenata. Prepoznajemo njihove potrebe i nudimo im najbolje iz oba svijeta - bankarstva i telekomunikacija", rekao je Claudio Cesario, zamjenik predsjednika Uprave i General Manager Zagrebačke banke.

"Ulazak u područje digitalnog bankarstva je odličan primjer transformacije Hrvatskog Telekoma u digitalnu kompaniju. Siguran sam da će korisnici vrlo brzo prepoznati vrijednost jednostavnog i brzog upravljanja vlastitim financijama koje pruža usluga Telekom Bankarstva, i da će ova nova digitalna inovacija rezultirati najboljim korisničkim iskustvom", – rekao je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma.