Huawei, ZTE i BOE rade na sklopivom OLED zaslonu sa skrivenom prednjom kamerom

Huawei, ZTE i Boe žele stvoriti najbolji sklopivi OLED zaslon sa skrivenom prednjom kamerom te ga smjestiti u nadolazeći Mate X4

Matej Markovinović utorak, 2. svibnja 2023. u 18:26
Sklopivi Q8 OLED zaslon sa skrivenom prednjom kamerom. 📷 Foto: BOE
Sklopivi Q8 OLED zaslon sa skrivenom prednjom kamerom. Foto: BOE

Prema novom izvještaju Digital Chat Stationa, Huawei, ZTE i BOE udružili su se kako bi stvorili najbolji sklopivi OLED zaslon sa skrivenom prednjom kamerom. Prvi mobitel koji će koristiti tu poboljšanu tehnologiju kineskih tvrtki, bit će nadolazeći Huawei Mate X4.

Potrebno je istaknuti da Mate X4 neće biti prvi sklopivi mobitel s prednjom kamerom ispod zaslona. Galaxy Fold 4 debitirao je sa sličnom tehnologijom zaslona, ali se Samsung nije baš proslavio po tom pitanju. Kamera je, uistinu, bila dobro skrivena, no kvaliteta fotografija je bila ispod prosjeka, osobito za uređaj tog cjenovnog ranga.

Skrivena prednja kamera na Galaxy Z Foldu 4. 📷 Screenshot: YouTube/JerryRigEverything
Skrivena prednja kamera na Galaxy Z Foldu 4. Screenshot: YouTube/JerryRigEverything

Kako prenosi GSM Arena, Huawei, ZTE i BOE tvrde da će novi, takozvani Q8 OLED zaslon, konačno riješiti te probleme. Više detalja o samim specifikacijama zaslona trenutno nije poznato, no „šuška se“ da će imati rezoluciju 2.480 x 1.116 te da će koristiti visokofrekventno PWM zatamnjivanje od 1.440 Hz.