Huawei do 2021. godine želi polovicu flagshipova sa savitljivim zaslonima

U tvrtki Huawei ističu kako im cilj do 2021. godine u svojoj ponudi imati barem polovicu flagshipova koji sadrže savitljivi zaslon te predviđaju brzi pad cijena uređaja s takvim tipom zaslona

Matija Pavlić utorak, 2. travnja 2019. u 06:00

Tvrtka Huawei je na ovogodišnjem MWC-u predstavila Huawei Mate X, svoj prvi pametni telefon sa savitljivim zaslonom. Sada stižu informacije kako će Huawei u bližoj budućnosti na takvu vrstu zaslona staviti veliki naglasak.

Richard Yu, glavni izvršni direktor Huaweijeva Consumer Business Group odjela, ističe kako će se u početku tvrtka koncentrirati na novi Mate X, čiji je početak prodaje zakazan za ovo ljeto.

Nakon toga u kineskoj tvrtki procjenjuju kako će doći do značajnog pada cijena savitljivih zaslona te da high-end pametni telefoni s takvim tipom zaslona neće stajati više od onih s klasičnim zaslonima. Pad cijena bio bi rezultat prisutnosti većeg broja pametnih telefona sa savitljivim zaslonima na tržištu.

Sam Huawei bi do 2021. godine na tržištu mogao nuditi polovicu flagshipova koji će nuditi upravo savitljivi zaslon, s time da se predviđa i jedan kompaktni flagship s manjim savitljivim zaslonom.