Trump tvitao Timu Cooku o Home tipki na iPhoneu

Poznato je da američki predsjednik ima naviku na Twitteru dijeliti svoj tijek misli bez prevelike zadrške. Ovoga puta dotaknuo se iPhonea

Sandro Vrbanus nedjelja, 27. listopada 2019. u 06:30

Američki predsjednik Donald Trump, kojeg mnogi tamo zovu i Twitter predsjednikom, na ovoj društvenoj mreži ima preko 66 milijuna pratitelja. Njima se gotovo svakodnevno obraća, što u službenom tonu kao predsjednik, što kao privatna osoba koja s prijateljima dijeli svoje frustracije. Ova druga situacija mnogo je češća, pogotovo ako znamo da je Trump od početka mandata u borbi sa zakonom, da je podvrgnut istragama, a odnedavno i postupku opoziva u Zastupničkom domu Kongresa.

No, usred svega toga Trump se dosjetio tvitati o – iPhoneu. U svojoj se objavi, poslanoj u noći s petka na subotu po našem vremenu, američki predsjednik obratio izravno šefu Applea Timu Cooku (kojeg, doduše, nije označio u tvitu). Napisao mu je kako je tipka na iPhoneu bila "MNOGO bolja od swipea".

Trump je ovime otkrio da je vjerojatno nedavno prešao na neki od novijih iPhonea koji imaju ekran od ruba do ruba i nemaju više fizički izdvojenu Home tipku, te ga ta promjena očito frustrira. Tajna služba inače mora iz sigurnosnih razloga posebno preraditi svaki mobitel koji se daje na korištenje predsjedniku, tako da nije neobično da osoba na tom položaju koristi i po nekoliko godina star uređaj.

Tim Apple i Donald USA

Tim Cook i Donald Trump inače imaju toplo-hladan odnos. Cook je predsjednika kritizirao zbog politike prema imigrantima te zbog carina na kineske proizvode, da bi potom nedavno kod njega "isposlovao" popuštanje oko carina kako bi Apple mogao jeftinije proizvoditi Mac Pro u SAD-u.

Njihovi sastanci nisu rijetki, navodno se povremeno i čuju telefonski, a nakon jednog od nedavnih sastanaka glavna vijest bila je to što je Trump Cooka, u njegovoj prisutnosti, nazvao Tim Apple.

Ovaj je nedugo zatim prihvatio šalu i nakratko promijenio svoje ime na Twitteru. Hoće li sada isto tako razmisliti, pa na iPhone neke nove generacije vratiti Home tipku?