Zaposlenici Googlea nezadovoljni predstavljanjem Barda

Zaposlenici Googlea ne skrivaju svoje nezadovoljstvo predstavljanjem Barda, koje smatraju požurenim, propalim i kratkovidnim. Za sve okrivljuju Sundara Pichaija

Matej Markovinović ponedjeljak, 13. veljače 2023. u 17:17
📷 Foto: Unsplash, Mitchell Luo
Foto: Unsplash, Mitchell Luo

Google je prošloga tjedna predstavio Bard, odgovor na ChatGPT, koji će za komunikaciju s korisnicima „vući“ svježe podatke izravno s weba. Nakon što je ta vijest odjeknula na društvenim mrežama i u medijima, oglasili su se zaposlenici Googlea, koji i nisu baš zadovoljni tvrtkinim AI chatbotom.

Kako prenosi CBNC, zaposlenici Googlea nazivaju predstavljanje AI chatbota požurenim i propalim, a za to, kao i za velika otpuštanja, okrivljuju izvršnog direktora tvrtke, Sundara Pichaija.

„Dragi Sundare, lansiranje Barda i otpuštanje zaposlenika, bilo je požureno, propalo i kratkovidno. Molim vas da se vratite na dugoročno gledanje situacije“, napisao je jedan zaposlenik Googlea na internom forumu te je zaprimio mnogo pozitivnih glasova od svojih kolega.

Ostali zaposlenici priključili su se „buntu“ i objavljivali su memove na temu trenutne situacije u Googleu. Jedan od njih objavio je fotografiju zapaljenog kontejnera s Googleovim logotipom, aludirajući na stanje tvrtke u protekloj godini.

Zaposlenike je uzrujala i skupa greška Barda, koji je u svom reklamnom videu pogrešno odgovorio da je JWST prvi teleskop koji je snimio planet izvan Zemljinog Sunčevog sustava. Googleove su dionice zbog toga pale za čak 100 milijardi dolara, o čemu više možete pročitati u našem tekstu na sljedećoj poveznici.