FIFA lansirala besplatni nogometni streaming servis FIFA+

Na novom servisu će do kraja ove godine biti dostupni prijenosi više od 40 tisuća nogometnih utakmica iz preko stotinu zemalja svijeta, kao i preko 2 tisuće sati arhivskog materijala

Sandro Vrbanus utorak, 12. travnja 2022. u 20:07

Svjetska nogometna federacija FIFA postala je prva sportska organizacija u svijetu koja je lanisirala vlastiti OTT streaming servis za prijenos utakmica. Objavljeno je kako će FIFA+, kako je servis nazvan, ponuditi vrhunsku platformu za sve ljubitelje nogometa – i to besplatno.

FIFA+ prenosit će više od 40 tisuća utakmica na godinu, od čega oko 11 tisuća ženskog te 29 tisuća muškog nogometa, iz svih dijelova svijeta i iz svih šest svjetskih konfederacija. Gledateljima će na raspolaganju biti utakmice koje do sada nisu mogli gledati u prijenosima uživo, iz brojnih svjetskih liga, kako juniorskih, tako i seniorskih. Već sada, netom nakon pokretanja servisa, mjesečno će biti dostupno 1.400 prijenosa nogometnih utakmica, a taj će se broj vrlo brzo povećavati.

Bogata arhiva

Prije početka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kataru, FIFA+ će postati i izvorište bogate arhive utakmica – na toj će se platformi moći pogledati sve i jedna utakmica ikada snimljena na svim dosadašnjim svjetskim prvenstvima, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Bit će to ukupno više od dvije tisuće sati materijala, prvi puta dostupnih svim ljubiteljima nogometne povijesti. Povrh cijelih utakmica, moći će se gledati i njihovi sažeci, golovi i ključni trenuci. Arhivska građa uključivat će više od dvije i pol tisuće video zapisa, nastalih od 1950-ih godina na ovamo.

Napominjemo da se na ovom servisu neće moći gledati prijenosi s FIFA-inog nadolazećeg Svjetskog prvenstva u Kataru, budući da su prava za to odavno prodana distributerima.

Pored streaminga i gledanja arhivskih utakmica na zahtjev, FIFA+ će donijeti i Match Centre, mjesto gdje će se moći pratiti podaci o više od 400 muških i 65 ženskih nogometnih natjecanja, kroz vijesti, rezultate, ali druge zabavne sadržaje, kvizove, fantasy igre i slično.

Dokumentarci o Hrvatskoj reprezentaciji i Luki Modriću

Ali ni to nije sve. FIFA+ će biti i dom brojnim originalnim dokumentarnim sadržajima koji će pokrivati priče iz nogometne povijesti i sadašnjosti u preko 40 zemalja. Već sada tamo su dostupni, na primjer, dokumentarci o igračima i timovima – među kojima izdvajamo epizodu serijala o legendarnim kapetanima svojih momčadi, posvećenu našem Luki Modriću.

FIFA ističe i kako je će na ovom servisu biti dostupan i dokumentarni film Croatia: Defining a Nation. Dugometražni je to film koji govori o tome kako nogomet ujedinjuje našu naciju. Redatelj je Louis Myles, koji se proslavio upravo nogometnim dokumentarcima.

Već od sada sadržaje na platformi FIFA+ moguće je gledati na računalima i mobilnim uređajima (iOS i Android). Uskoro, uz proširenje ponude sadržaja, slijedi i podrška za veći broj pametnih uređaja na kojima će FIFA+ biti dostupna. Usluga je lokalizirana na engleskom, francuskom, njemačkom, portugalskom i španjolskom jeziku, a i taj će popis s vremenom biti proširen.

Ponavljamo – sve je potpuno besplatno.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi