Netflix objavio nove detalje o plaćanju za dijeljenje lozinki

Iz Netflixa pomalo pristižu pojedinosti o tome kako će se, u doglednoj budućnosti, taj servis nositi s onima koji lozinke za pristup dijele s obitelji i prijateljima, ako ne žive u istom kućanstvu

Sandro Vrbanus utorak, 19. srpnja 2022. u 18:20

Netflix polako testira svoje ideje kojima želi suzbiti, ili barem "legalizirati" dijeljenje lozinki za pristup korisničkim računima. Od ranije znamo da se za kraj ove godine priprema velika promjena kad je riječ o pretplatama na najpopularniji streaming servis, pa će tako on dobiti najjeftiniju razinu pretplate, uz koju će gledatelji morati trpjeti i reklame, ali i da će se početi s dodatnom naplatom za dijeljenje lozinki.

Prvi test potonje prakse aktivan je u Čileu, Kostariki i Peruu, a sada će još nekoliko zemalja Južne Amerike dobiti novu opciju "dodavanja doma". Naime, osnovna je ideja Netflixa ograničiti dijeljenje lozinke za pristup izvan kućanstva, tj. žele za svako kućanstvo, u kojem se servis koristi, ubrati dodatnu naknadu (a ne nužno za svakog pojedinog korisnika).

3 dolara po domu mjesečno

Dodavanje novog doma na korisnički račun opcija je koja je aktivirana u Argentini, Dominikanskoj Republici, Salvadoru, Gvatemali i Hondurasu. Ona se sastoji od ograničenja koje nazivaju "jedan dom po računu". To znači da će svaki pretplatnik "legalno" moći Netflixove sadržaje gledati u svojem kućanstvu, a za ostale će morati dodatno platiti.

Pretplatnici na osnovni paket (Basic) moći će nadoplatiti samo za još jedno dodatno kućanstvo. Oni koji se odluče na srednji (Standard) plan imat će mogućnost uključiti do dva dodatna doma, a pretplatnici najviše razine (Premium) do tri dodatna kućanstva. Cijena dodatne pretplate za svako kućanstvo iznosit će 2,99 američkih dolara na mjesec.

Iz Netflixa ne otkrivaju kako misle operativno provoditi ovu ideju, odnosno na koji će točno način određivati tko je u kojem domu kada prisutan, tko se smatra članom kućanstva ili koliko će rigorozno pratiti da se pravila poštuju. Dodatno navode i da će korištenje na putovanjima biti omogućeno kao i do sada, tvrdeći da će se na laptopu, mobitelu ili tabletu njihovi sadržaji moći gledati i izvan registriranog doma.

Novi izbornik u postavkama - upravljanje domovima
Novi izbornik u postavkama - upravljanje domovima

Ono što je poznato, jest da će glavni vlasnik korisničkog računa imati na raspolaganju kontrolni centar za "upravljanje domovima", pa će moći dodavati nove ili gasiti postojeće "aktivne domove" te pregledavati uređaje koji su u njima aktivni.

📢 Besplatna dostava

LOGITECH G502

Stigli su novi članovi legendarne G502 obitelji!

699kn 92,77 € Kupi

📢 Za odvažne!

ROG gaming laptopi

Serija laptopa za najbolji gaming doživljaj. Pretvara svaku igru u realistično iskustvo.

11999 kn 1.592,54 € Kupi


JBL Stage akcija!

JBL

Pronađi JBL Stage seriju zvučnika po sniženim cijenama.

Kupi

3 - smjerni podni zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

35Hz – 30kHz, 90dB, 116dB, 200W, 8 ohma, 28 mm aluminijski visokotonac, za srednje do velike prostorije.

10.998 kn 1.459,69 € 14.100 kn Kupi

TWS party zvučnik

SHARP PS-919BK

14 sati reprodukcije, višebojni svjetlosni show s različitim načinima rada, 130W RMS, Bluetooth, IPX5.

899 kn 119,32 € Kupi