Prvo ažuriranje Windowsa 11 još više pogoršava performanse AMD procesora

Iako je Microsoft smanjio broj procesora koji podržavaju Windows 11, čini se da problemi i dalje očekuju korisnike AMD Ryzena, kojima se i dalje preporuča da se strpe do službenog popravka

Matej Markovinović četvrtak, 14. listopada 2021. u 06:00

AMD je još prošloga tjedna objavio da Windows 11 uzrokuje pad performansi i do 15 posto kod nekih AMD Ryzen procesora, no čini se da se problem još više pogoršao nakon što je Microsoft u utorak izbacio prvo ažuriranje za svoj novi operativni sustav.

Navodilo se Windows 11 može uzrokovati da se latencija L3 cachea utrostruči, zbog čega neki programi i videoigre rade osjetno lošije, no umjesto se latencija novim ažuriranjem smanji, ona se prema testiranju TechPowerUpa, još više povećala.

Naime, TechPowerUp izvršio je mjerenja na Ryzen 7 2700X „Pinnacle Ridge“ procesoru koji obično ima latenciju L3 cachea od 10 ns. Nakon instalacije Windowsa 11, ona se povećala na 17 ns, no novim se ažuriranjem situacija još više pogoršava, pa sada mjerenja pokazuju latenciju od čak 31,9 ns.

Trenutno nije poznato kada će se problemi s Windowsom 11 i Ryzenima riješiti, no sudeći po objavi na Redditu, to bi se moglo dogoditi već sljedećeg utorka.

 Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi