Let3 prije nastupa na Euroviziji lansirao liniju NFT-a

Večeras će na glazbenom natjecanju Pjesma Eurovizije 2023 svoj nastup imati legendarni domaći rokeri Let3. Svoj su sveobuhvatni PR pothvat neposredno prije tog nastupa proširili ponudom NFT-a

Sandro Vrbanus utorak, 9. svibnja 2023. u 11:29

Hrvatski predstavnici na Euroviziju odlaze već desetljećima, ali nitko do sada nije tu akciju shvatio marketinški i PR-ovski ozbiljno kao ovogodišnji pobjednici Dore, legendarni riječki punk-rokeri Let3. O njihovoj Mami ŠČ objavljene su stotine i tisuće tekstova, cijelo putovanje od pobjede na Dori pa do Eurovizije popraćeno je medijskim "cirkusom" i privuklo je pažnju europske javnosti – a Mrle, Prlja i ekipa nastavljaju sa širenjem svoje prisutnosti i u digitalnom svijetu.

Mama izdala NFT-a! ŠČ!

Govorili su tako o lansiranju svojeg traktora kroz metaverzum od Rijeke do Liverpoola, radili žestoku promociju putem društvenih mreža, a sada, neposredno prije nastupa u polufinalu Eurosonga, lansiraju i liniju NFT-a.

Na platformi OpenSea, na blockchainu Polygon, "kuju" svoje NFT-ove iz serije Let3 Transhumans. Plan je pustiti ih u optjecaj 9.942 komada, a kupci za sada mogu ponuditi svoju cijenu, tj. sami predložiti koliko žele platiti ove neobične digitalne tokene.

Vrhunac konceptualne promocije

U opisu kolekcije stoji: "Stiglo je doba tranhumanizma. Napuštamo fizički svijet kako bismo slobodno živjeli u metaverzumu. Transhumana metamorfoza Leta 3 odgovor je na pad aktualnog fizičkog svijeta u tminu". Iz tog razloga, kažu, članove benda pretvorit će u jedinstvene 3D likove i oživjeti ih u digitalnoj sferi. Ovi NFT-i omogućit će svojim vlasnicima sudjelovanje u ekskluzivnim sadržajima i oblikovanju budućnosti benda u metaverzumu, pristup njihovim virtualnim nastupima i slično.

Konceptualna umjetnost Leta 3 i promocija njihovog eurovizijskog nastupa ovime ulazi u samu kulminaciju. Polufinalna večer Eurovizije počinje večeras u 21h.