Misteriozna "kugla s antenom" pala s neba u Meksiku

Pad kineske rakete i dijelova SpaceX-ove kapsule na tlo razjašnjeni su, ali novi slučaj iz Meksika još nije. Tamo je prije nekoliko dana s neba pala oveća kugla, za koju javnost ne zna o čemu se radi

Sandro Vrbanus četvrtak, 4. kolovoza 2022. u 17:46

Nastavlja se "sezona" padanja raznih stvari s neba u raznim dijelovima svijeta. Već smo vidjeli kako se ostatak najnovije kineske rakete rasuo nad Indijskim oceanom, pa i kako je dio SpaceX-ove putničke kapsule završio zabijen u australski pašnjak, da bi iz Meksika u javnost stigla još neobičnija priča. Lokalni meteorolog Isidro Cano Luna na svojem je Facebook profilu objavio fotografije i neke informacije o događaju koji se navodno zbio protekloga vikenda u lučkom gradu Veracruz, na obali Meksičkog zaljeva.

Kruže razne teorije

Budući da te informacije nije prenio neki lokalni anonimus, već osoba koja je relativno poznata u tom kraju (bio je i kandidat na lanjskim izborima), donekle im se može i vjerovati. Cano je, naime, objavio fotografije misteriozne kugle, načinjene od slitine metala ili vrlo tvrde plastike, koja je pala s neba prošle nedjelje, oko 22 sata po lokalnom vremenu, na jedno drvo u rezidencijalnoj četvrti.

Prema očevicima, prilikom pada čula se određena buka, no nije bilo svjetlosti ili vatrenog traga. Kugla je naizgled vrlo čvrsta, potpuno zatvorena, a na njoj je kroz niz malenih rupa ili udubljenja ispisan određeni nerazumljivi "kod", kaže Cano. Jedino što nije uklopljeno u sferični oblik jest "antena" koja strši iz ove kugle.

Očekivano, nakon ovakve objave na društvenim su se mrežama javile razne teorije – od toga da je i ovo dio kineske rakete od prošlog tjedna, da je riječ o izvanzemaljskoj tehnologiji ili kakvoj "vremenskoj kapsuli" koja će se otvoriti kada za to dođe vrijeme i otkriti "bitne informacije" koje skriva u svojoj unutrašnjosti. Neizbježno se počelo špekulirati i kako je riječ o izvanzemaljskoj tehnologiji.

Kako god bilo, kuglu su nedugo nakon otkrića preuzeli stručnjaci te je odnijeli s mjesta pada. Službenih informacija za sada nema.