Rusija želi biti prva koja će snimiti igrani film u svemiru, čeka se reakcija Toma Cruisea i NASA-e

Ruska svemirska agencija Roskosmos najavila je da će s nacionalnom TV kućom i lokalnim producentskim studijem raditi na snimanju prvog igranog filma na Međunarodnoj svemirskoj postaji

Sandro Vrbanus petak, 25. rujna 2020. u 06:00

U svibnju ove godine holivudski su mediji prenijeli informaciju, a nedugo nakon toga istu je bio potvrdio i prvi čovjek NASA-e Jim Bridenstine, da će ta agencija, zajedno sa SpaceX-om i poznatim glumcem Tomom Cruiseom raditi na snimanju akcijskog filma u svemiru. Isti bi se trebao snimati na Međunarodnoj svemirskoj postaji i popularizirati putovanja u svemir. No, kako Amerikanci nisu objavili kada bi produkcija mogla započeti, priliku su iskoristili Rusi i pokrenuli novu "svemirsku utrku" – tko će prvi snimiti igrani film u Zemljinoj orbiti.

Nova svemirska utrka

Ruska svemirska agencija Roskosmos, koja je nedavno obavila kako je Venera "ruski planet", sada u sličnom stilu objavljuje namjeru da bude prva koja će u svemiru snimiti igrani film. U suradnji s nacionalnom TV kućom Channel One i produkcijskim studijem Yellow, Black and White, najavili su snimanje igranog filma radnog naslova Izazov.

Redatelj će biti Klim Šipenko, koji već ima iskustva sa "svemirskim" filmovima. Za razliku od američkog projekta, Rusi su već odredili i kada će se ovaj film snimati – bit će to ujesen 2021. godine. Scenarij će uključivati lansiranje protagonista u putničkoj kapsuli rakete Sojuz MS na Međunarodnu svemirsku postaju, a o detaljima scenarija, finalnom naslovu filma, glumcima i tehničkim mogućnostima snimanja već se raspravlja među uključenima u ovaj projekt. Film ima za cilj popularizirati ruske aktivnosti u svemiru te "glorificirati zanimanje kozmonauta", najavljuje Roscosmos.

Sljedećih će nekoliko godina, čini se, biti vrlo prometne na Međunarodnoj svemirskoj postaji jer holivudski producenti planiraju na nju poslati i pobjednika reality showa Space Hero, koji je također u fazi razvoja.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi