Imprint - edukativna aplikacija koja podučava razne teme vizualnim pristupom

Imprint je zanimljiva edukacijska aplikacija koja nudi ponešto drukčiji pristup podučavanju nudeći posebno pripremljen sadržaj za svladavanje različitih tema koji je popraćen ilustracijama i drugim vizualnim sadržajem, a sve kako bi se na lakši način upijalo znanje…

Matija Gračanin četvrtak, 8. lipnja 2023. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv Imprint 
Namjena Podučavanje uz vizualni pristup
Android Play Store
iOS App Store
Cijena Besplatan / 120,65 eur godišnje ili 19,24 eur mjesečno

Imprint je sve popularnija aplikacija koja nastoji promijeniti tradicionalni pristup upijanju informacija. Temeljni joj je cilj kroz vizualni način približiti najrazličitije teme, pomoći pri zadržavanju fokusa, kao i pomoći svladavati složene koncepte i zatim stečeno znanje trajno zadržati.

Sve počinje odgovaranjem na nekoliko pitanja kako bi sve bilo personalizirano (osim što će se izabrati najmanje tri kategorije sadržaja, valja odgovarati i na niz drugih pitanja). Jednom kada je sve spremno, odmah će se dobiti posebno prilagođene lekcije koja na različite načine podučavaju željene teme ili koncepte iz različiti područja (psihologija, filozofija, povijest, financije, zdravlje, znanost, tehnologija i drugih).

Naravno, ideja je svaki dan upijati što je moguće više informacija i stalno se vraćati aplikaciji na što će ona vrlo revno i podsjećati (notifikacije je moguće i isključiti), a sama aplikacija nastoji motivirati korisnike kroz dnevne ciljeve te općenito praćenje napretka u svladavaju željeni tema ili praćenja cjelovitih mini-tečajeva.

Bilo kako bilo, onima koji vole stjecati nova znanja, a nemaju dovoljno vremena te često gube fokus, ova bi aplikacija itekako mogla biti zanimljiva. Besplatno izdanje je prilično ograničeno, a za punu inačicu u kojoj je dostupan sav sadržaj, potrebno je plaćati ili 120,65 eura godišnje ili 19,24 eura mjesečno (pretplatno je izdanje moguće besplatno iskušavati do sedam dana).