NetMonster - otkriva niz informacija o mobilnim mrežama i baznim stanicama

NetMonster je lijepo napravljena besplatna aplikacija koja se specijalizira za prikupljanje i prikaz niza podataka o mobilnim mrežama i baznim stanicama i to u onoj mjeri u kojoj je to omogućeno na sistemskoj razini samoga Androida…

Matija Gračanin petak, 8. srpnja 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv NetMonster
Namjena Prikazuje informacije o baznim stanicama
Android Play Store 
iOS Nema
Cijena Besplatan

Aplikacije koja mogu prikupiti i prikazati niz statističkih i drugih podataka koji se tiču mobilnih mreža i baznih stanica na koje se pametni telefon spaja nisu ništa novo, a NetMonster je samo još jedna takva aplikacija namijenjena Android telefonima, ali kojoj popularnost neupitno raste.

Preuzeta je više od milijun puta, a premda se zapravo ne može pohvaliti ogromnim mogućnostima, ono čemu je namijenjena odrađuje korektno. Naime, u jednostavno osmišljenom sučelju prikazat će podatke o baznoj stanici na koju je pametni telefon spojen i to one informacije koje je moguće prikupiti kroz Androidov SDK.

NetMonster će pokušati pogoditi i aproksimirati lokaciju bazna stanice na temelju javno dostupnih podataka (lokacije baznih stanica bit će prikazane na mapi), a svakako je zgodno to što je lokacije kao i neke podatke koji se tiču baznih stanica moguće uređivati ručno kao i slati podatke u bazu podataka s lokacijama (tu je bazu moguće i preuzeti).

Nekih posebno naprednih dodatnih mogućnosti nema no tu su neke korisne sitnice kao što je opcija da aplikacije spriječi isključivanje zaslona pametnog telefona (korisno kod kontinuiranog nadzora), preciznije upravljanje notifikacija i još ponešto. Osim toga, aplikacija je sasvim besplatna i ne prikazuju se ni oglasi.