Sony na IFA-u donio slavljenički retro Walkman

Sony je proširio svoju ponudu prijenosnih MP3 playera i slušalica novim modelima, prilagođenima današnjim načinima slušanja glazbe

Sandro Vrbanus subota, 7. rujna 2019. u 09:00

Na sajmu IFA koji traje u Berlinu Sony je predstavio nekoliko proizvoda iz svoje glazbene linije, kao što su h.ear WH-H910N naglavne slušalice i pripadajući NW-A105 Walkman, no nama je pozornost najviše privukao retro model iz vrha ponude – slavljenički Walkman NW-A100TPS.

Kao prije 40 godina

Sony, podsjetimo, ove godine obilježava 40. obljetnicu od puštanja u prodaju prvog Walkmana, oznake TPS-L2. Nakon pojave ovog uređaja naziv walkman postao je sinonim za prijenosni svirač glazbe, a taj tip uređaja postao je zaštitni znak pop kulture 80-ih godina i promijenio je način kako se glazba sluša: privatno, u pokretu, što nije izašlo iz mode sve do današnjih dana.

NW-A100TPS Walkman izdan je povodom ove obljetnice, pa na sebi ima otisnut logotip 40. obljetnice Walkmana i dolazi s posebno dizajniranim mekim kućištem i paketom koji odaje počast i inspiriran je Walkmanom TPS-L2. Kako bi doživljaj bio potpun, novi Walkman donosi i korisničko sučelje s kasetama koje crpi inspiraciju iz klasičnih Walkman modela.

NW-A100TPS model (16 GB) će biti dostupan po cijeni od otprilike 440 eura, počevši od studenoga ove godine.

Novi Walkman i slušalice

Danas se, pak, glazba ne sluša s audio kaseta ili drugih fizičkih medija već najčešće putem streaminga, pa je tako i nova Sonyjeva linija Walkmana prilagođena tom trendu.

NW-A105 Walkman kompatibilan je sa zvukom visoke rezolucije, nadograđuje postojeću glazbu gotovo do visoke rezolucije i podržava streaming.

WH-H910N slušalice učinkovito otklanjaju okolni šum, a zahvaljujući Dual Noise Sensor tehnologiji, hvata se više ambijentalnog zvuka, poboljšavajući iskustvo slušanja.

Na raspolaganju je pet boja za slušalice WH-H910N i NW-A105 Walkman: crvena, crna, pepeljasto zelena, narančasta ili plava. WH-H910N model slušalica će biti dostupan po cijeni od otprilike 300 eura, i to od prosinca. Walkman NW-A105 (16 GB) će biti dostupan od studenoga po cijeni od otprilike 300 eura.