Lada Samara postala ruski Cybertruck

Ruski bravari uzeli su trulu Ladu i uz ponešto znanja je pretvorili u svoju verziju vjerojatno trenutačno najzanimljivijeg automobila na svijetu, Teslinog Cybertrcka

Sandro Vrbanus subota, 28. prosinca 2019. u 17:02

Nije prošlo niti par dana od predstavljanja američkog uradi sam Cybertrucka, a već su i Rusi pokazali da i oni imaju svojeg konja za utrku. U pravom ruskom stilu, ekipa koja stoji iza YouTube kanala Puška Garaž uzela je u ruke aparat za varenje, ponešto cijevi i lima, te krenula izraditi vlastiti Cybertruck.

Tesla Cybertruck na ruski način

Kao automobilski donor podvozja poslužila je prastara Lada Samara koja je dobila sasvim novu karoseriju u stilu Teslinog najavljenog kamioneta. Naravno, riječ je ponovno o nešto umanjenoj verziji, no bez obzira na to, i ova je izvedba dovoljna da se za njom okreću glave bilo gdje da se na cesti pojavi. Ili pak na benzinskoj postaji, gdje mora svratiti s vremena na vrijeme. Naime, Rusi se nisu zamarali promjenom pogona pa je ovaj "Cybertruck" pogonjen 1,6-litrenim benzincem iz izvorne Lade.

Isto tako nisu se zamarali niti Muskovom idejom o izradi kamioneta od nehrđajučeg čelika pa su za izradu koristili obično željezo, koje su potom obojali metalik srebrnom bojom. No, pazili su na neke specifične detalje pa tako njihova verzija također ima karakteristična LED svjetla i naplatke s Teslinim logotipom.

Možete ga i kupiti

Nakon izrade autori ruskog Cybertrucka postavili su ga i na oglasnik te istaknuli cijenu od 666.666 rubalja, odnosno nešto više od 71.000 kuna. U trenutku nastanka ovog teksta oglas je još uvijek aktivan, pregledan je gotovo 40.000 puta, no automobil, čini se, nije prodan. U slučaju da ste zainteresirani, još si ga stignete pokloniti i u novu godinu ući sa stilom.