U Codemap, hrvatsku no-code/low-code talent platformu investirano 1,7 mil. kuna

Codemap.io, prva svjetska talent platforma za no-code/ low-code, automatizaciju i SaaS alate ostvarila je svoju prvu investiciju u iznosu od 1,7 milijuna kuna

debug.hr utorak, 25. siječnja 2022. u 11:12

Codemap.io je platforma koja povezuje pojedince i kompanije svih veličina kojima su potrebna brza, učinkovita i pristupačna softverska rješenja s provjerenim no-code/low-code stručnjacima i agencijama. Na platformi je danas registrirano 4.500 korisnika, dok je u protekloj godini ukupna vrijednost softverskih projekata na Codemapu premašila 5,5 milijuna dolara.

Mate Rimac postaje savjetnik

U Codemapovu globalnu viziju sada su investirali SQ Capital te poduzetnici Tomislav Matić i Mate Rimac, koji se ujedno pridružuje i u ulozi strateškog savjetnika. U posljednjih nekoliko godina, venture partner Codemapa SQ Capital, značajno je proširio svoj investicijski portfolio ulaganjima u nekoliko obećavajućih startupa, uključujući Repsly, Farseer, Sportening, Fueloyal te Miret.

Za pojedine tehničke aspekte ove platforme te strategiju rasta u Sjedinjenim Državama, Codemapu se kao savjetnik pridružio i Boris Debić, Silicon Valley Technologist i Founding Engineer Epiphanyja, koji je 15 godina karijere proveo i u Googleu.

Novo doba za Codemap

U kontekstu cjelokupnog no-code/low-code ekosustava, Codemap.io donosi jedinstvenu vrijednost krajnjim korisnicima, nudeći najveću bazu provjerenih stručnjaka te „one-stop-shop“ iskustvo s razvojem na no-codeu. Potrebno je samo da klijent navede osnovne zahtjeve i raspoloživi budžet ili satnicu, a Codemap.io. platforma te informacije pretvara u sveobuhvatni prijedlog tehnološkog rješenja s preporukama najprikladnijih razvojnih partnera.

Po riječima osnivača Saše Janićijevića i suosnivača Gorana Bušelića i Karla Mamića, koji su dosadašnje rezultate postigli u tzv. bootstrap okruženju bez investicija ili plaćenog marketinga, sada je pravo vrijeme za širenje Codemapovog tima i poslovanja. Također, tim intenzivno radi na velikoj nadogradnji platforme robusnom tehnološkom analitikom za koju vjeruju da će promijeniti način na koji koristimo digitalne alate, zapošljavamo, te radimo u novoj eri tehnologije bazirane na no-codeu.

Nova će investicija u najvećoj mjeri biti usmjerena na zapošljavanje u nekoliko poslovnih funkcija, razvoj proizvoda, daljnji rast baze korisnika, te ključna partnerstva i nastavak širenja na američkom tržištu. U posljednjih godinu i pol dana u no-code platforme uloženo je gotovo 5 milijardi dolara, što potvrđuje nezaustavljiv rast ove industrije te globalni utjecaj koji će no-code imati na budućnost softvera i tehnologije.