Dell EMC PowerStore, moderna platforma za pohranu podataka

Dell EMC PowerStore moderna je platforma za pohranu podataka koja donosi sedam puta veću brzinu pohrane podataka te tri puta bolje vrijeme odaziva u odnosu na prethodna EMC rješenja tvrtke Dell

Stjepan Bilić ponedjeljak, 11. svibnja 2020. u 20:46

Dell je predstavio modernu infrastrukturnu platformu za pohranu podataka – Dell EMC PowerStore. Platforma je u odnosu na dosadašnja EMC rješenja tvrtke Dell sedam puta brža prilikom pohrane podataka, a odlikuje ju i tri puta bolje vrijeme odaziva.

Iz Della poručuju kako PowerStore pojednostavljuje IT infrastrukturu podržavajući širok raspon tradicionalnih i modernih workloada pomoću svoje scale-up i scale-out arhitekture za block, file i VMware vVols. Kako smo naveli u uvodu, PowerStore je sedam puta brži i odlikuje ga tri puta bolje vrijeme odaziva od prethodnih Dell EMC midrange diskovnih polja. Razlog tomu su NVMe dizajn i podrška za Storage Class Memory koju pokreću Intel Optane SSD-ovi.

Nadalje autonomna programabilna infrastruktura pojednostavljuje razvoj aplikacija i smanjuje vrijeme implementacije s integracijom VMwarea i podržava vodeće alate za orkestraciju, uključujući Kubernetes, Ansible i VMware vRealize Orchestrator. Strojno učenje automatizira radno intenzivne procese poput početnog postavljanja volumea, migracije, load balancinga i rješavanja problema. Dell EMC CloudIQstorage, softver za nadgledanje i analitiku kombinira strojno učenje i inteligenciju za analizu performansi i kapaciteta te povijesnog prikaza Dell EMC infrastrukture.

Proizvođač navodi kako su osmislili nove alate unutar PowerStore Manager čarobnjaka koji omogućuju korisnicima automatizaciju čitavih migracija u manje od deset klikova, a obećavaju i neometanu migraciju iz postojećih sustava, poput, Unity, SC, PS, VNX i XtremIO. PowerStoreOS, softverska arhitektura koja se temelji na arhitekturi containera, omogućava portabilnost, standardizaciju i kratko vrijeme ugradnje najnovijih mogućnosti koje postoje na tržištu.

Iz Della poručuju i kako je PowerStore jedini zasebno izgrađen sustav za pohranu podataka koji sadrži i ugrađeni VMware ESXi Hypervisor zbog čega pruža veću fleksibilnost u radu te je pogodan za podatkovno intenzivne zadatke. Dell navodi kako korisnici njihovog rješenja za pohranu podataka mogu očekivati i uštede, u novcu i kapacitetu, uz always-on deduplikaciju, kompresiju i zajamčenu redukciju podataka u omjeru 4:1. PowerStore pokriven je Dell EMC Future-Proof programom Anytime Upgrades, a koji korisnicima omogućava naknadna proširenja te poboljšanja performansi i kapaciteta PowerStore sustava nakon 180 dana.

Dell EMC PowerStore je fleksibilan i može se koristiti u različitim okruženjima. Dell EMC Cloud Storage Services mogu izravno povezati PowerStore sa svim glavnim javnim cloudovima, uključujući Amazon Web Services (AWS), Azure i Google Cloud kao upravljivu uslugu. Zatim usluge pohrane na cloudu pružaju povratak podataka kao uslugu (Data Recovery as a Service - DRaaS) za VMware Cloud na AWS-u. PowerStore moguće je i implementirati kao opciju za pohranu u okviru Dell EMC PowerOne autonomne infrastrukture, što će organizacijama ubrzati prelazak na operacije poput clouda.

Dell EMC PowerStore dostupan je širom svijeta, a kao opcija za PowerOne autonomnu infrastrukturu bit će od ovoga ljeta. Sve informacije i detalje možete saznati na Dell EMC PowerStore.