Google najavljuje 'Search On 2022'

Događaj će se održati u srijedu, 28. rujna u 19:00h, a uključit će niz stručnjaka za Google pretraživanje koji će raspravljati o najnovijim dostignućima i pristupima u pretraživanju.

Tomislav Stanković utorak, 13. rujna 2022. u 06:00
📷 Image: Google
Image: Google

Search On je godišnji događaj na kojem se dijele najnovije inovacije o Googleovim informacijskim proizvodima. Ove godine žele s publikom podijeliti kako transformiraju pretraživanje na prirodniji i intuitivniji način, u svrhu boljeg shvaćanja svijeta.

Google je u posljednje vrijeme napravio velike promjene u svojim algoritmima za pretraživanje (samo 2020.bilo je 4500 promjena algoritma), što bi moglo imati veliki utjecaj na promet velikog broja web stranica. Ovim događajem Google želi pomoći vlasnicima tih web stranica da bolje razumiju algoritam pretraživanja i saznaju kako poboljšati rezultate pretraživanja.

Osim najave događaja pružili su grafički pregled 24 godine inovacija u pretraživanju.

Jedno od važnijih ažuriranja algoritma za pretraživanje tiče se 'korisnog sadržaja', koje je dizajnirano da u rezultatima pretraživanja bolje istakne web stranice koje stvaraju sadržaj 'za ljude', za razliku od web stranica koje su dizajnirane isključivo imajući na umu SERP rangiranje, prenosi SocialMediaToday.