Facebook Pay omogućit će plaćanje WhatsAppom ili Instagramom

Facebook je lansirao svoju uslugu mobilnih plaćanja koja bi trebala donijeti funkcionalnost prijenosa novca u sve njihove mobilne aplikacije

Sandro Vrbanus četvrtak, 14. studenog 2019. u 13:21

Avantura u koju se Facebook upustio planom o kreiranju vlastite kriptovalute dobila je posljednjih tjedana nekoliko ozbiljnih udaraca u vidu otkazivanja partnera. Međutim, to Zuckerberga nije poljuljalo u namjeri da se u budućnosti ozbiljnije uključi na područje financija, pa je tako njegova kompanija ovoga tjedna iz testnog programa u Indiji "izvukla" projekt Facebook Pay i aktivirala ga, za početak, u SAD-u.

Facebook Pay sličan je "imenjacima", Google Payu, Apple Payu ili Samsung Payu utoliko što pruža mogućnost jednostavnog i brzog prijenosa novca putem mobilnih aplikacija, te plaćanje putem Interneta. Za sada je provođenje plaćanja moguće unutar osnovne Facebookove aplikacije i unutar Messengera, a u budućnosti će iste biti prenesene i u WhatsApp i Instagram.

Praćenje potrošnje unutar Facebook Paya
Praćenje potrošnje unutar Facebook Paya

Jednostavno kao chat

Za provedbu plaćanja potrebno je tek otvoriti željenu aplikaciju i potom, kao i bilo kojom drugom bankarskom aplikacijom, provesti plaćanje. Novac će biti povučen s povezane kreditne ili debitne kartice ili pak PayPal računa. Plaćanje se autorizira biometrijskom zaštitom (skenom lica ili otiska prsta) ili PIN-om.

Za sada se uslugom Facebook Pay može prebacivati novac kontaktima, donirati ga putem online donatorskih akcija, kupovati razne ulaznice i sadržaje unutar mobilnih igara, te kupovati od određenih trgovina putem Facebook Markeplacea. Plan je povećavati broj partnera koji prihvaćaju ovakav način plaćanja, zajedno s već spomenutim širenjem usluge na WhatsApp i Instagram, kao i na ostatak svijeta.Multiroom Hi-Res WiFI zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, Heos, Alexa, Airplay 2, Bluetooth

3379 Kupi

Gramofon sa predpojačalom

DENON DP-300F black

Masivna baza za smanjenje vibracije, aluminijska izrada, MM zvučnica

2199 2990 Kupi