Ani Biome - Personalizacija metaboličkog zdravlja

Ani Biome hrvatski je startup koji radi na razvoju LaaS (longevity as a service) platforme, koja će istodobno pratiti različite izvore podataka i pomoću ML modela generirati personalizirane kombinacije preciznih dodataka prehrani radi optimizacije metaboličkog zdravlja i povećanja zdrave dugovječnosti

Promo petak, 30. rujna 2022. u 22:00

Tim: Ani Biome 

Ani Biome
Broj članova tima 11
Grad i zemlja Zagreb, Hrvatska
Otkad postoji Posljednjih godinu i pol
Komercijalizacija projekta Ožujak, 2023.
Ciljana tržišta SAD
Tvrtke uzori Viome, Levels, Thorne, Care/Of
Proizvodi uzori Whoop, Neurolink
Crowdfunding kampanja ne
Opis projekta Ani Biome je hrvatski startup koji ima viziju svijeta bez bolesti i starenja, a to postižu pomoću Laas (longevity as a service) ekosistema, koji pomoću znanstveno potkrijepljenih alata daje podršku klijenticama i klijentima za učinkovito smanjenje kronične inflamacije, i posljedično povećanje zdravovječnosti
Email kontakt za investitore genius@anibiome.ai
URL anibiome.ai

Industrija dugovječnosti u astronomskom je porastu, a Ani Biome domaća je predvodnica koja si utire put u toj industriji od ranih dana. Na nedavno održanom Firmenich Precision Nutrition Demo Dayu u Ženevi, druge najveće globalne kompanije za razvoj sastojaka za prehrambenu i kozmetičku industriju, sudjelovao je i Ani Biome. Pitch osnivača Nike Pintar i Brune Balena, u kojem su predstavili inovativna rješenja u personaliziranom pristupu zdravlju probavnog mikrobioma, osvojio je prvo mjesto u kategoriji koja povezuje znanost i životni stil.

Sve je jasnije da su znanost i životni stil intimno povezani, te kako je za bolesti modernog doba (pretežno kronične metaboličke bolesti) paradigma moderne medicine s fokusom na liječenje nakon što su simptomi već prisutni, nedostatna, i da je nužno okrenuti se prevenciji. Poveznica izvora podataka koje će Ani Biome ekosustav pratiti kod svojih korisnika s dugovječnosti i zdravovječnosti čvrsto je utemeljena u postojećoj znanstvenoj literaturi. Ani Biome okreće se biomedicini budućnosti – sistemskoj, preventivnoj i personaliziranoj.

Fermentirana rješenja za zdravlje

Zdrava prehrana i zdrav život ne znače isto za svakoga; prehrambena piramida i opći savjeti, poput slavnih osam čaša vode na dan, artefakt su povijesti. Na to što je za nas zdravo utječu naša genetika, epigenetika, srž naše crijevne mikrobiote i životna povijest. Kako bi ikakva intervencija bila zaista personalizirana, mora biti potkrijepljena većim volumenom osobnih i fizioloških podataka. Izvori podataka koje će platforma upijati uključuju test mikrobiote stolice, kontinuirano praćenje glukoze, krvne testove upalnih biomarkera, kratke svakodnevne upitnike o životnim navikama te dulje povremene upitnike o psihološkom zdravlju.

Fermentirana rješenja kojima će platforma modulirati navedene parametre inspirirana su relativno nedavnim znanstvenim saznanjima o iznimno pozitivnom utjecaju fermentirane hrane i pića na raznolikost, funkcionalnost i ravnotežu crijevne mikrobiote, za koju se u posljednjih nekoliko desetljeća naizgled svakodnevno otkriva novi aspekt utjecaja na ljudsko zdravlje. Mikrobiota vrlo direktno utječe na probavno zdravlje, ali i na razvoj imunosnog sustava, dugovječnost, zdravovječnost (godine provedene u zdravlju), neurodegenerativne bolesti, mentalno i emocionalno stanje – indirektno, gotovo na svaki aspekt zdravlja. Glavni cilj platforme Ani Biome je precizan dizajn mikrobiote korisnika pomoću fermentiranih rješenja personaliziranih modelom strojnog učenja. Poznavanje utjecaja mikrobiote na razne dimenzije zdravlja i mogućnost preciznog mijenjanja sastava i funkcionalnosti mikrobiote omogućit će i usmjeren utjecaj na zdravlje.

Ani Biome fermentirani proizvodi nalaze se u jednostavnom klik pakiranju, imaju dugi rok trajanja i ne zahtijevaju skladištenje u hladnjaku, omogućujući lagano uključivanje njihove konzumacije u svakodnevicu svojih korisnika.

Tim Ani Biome kontinuirano razmatra dodatne izvore podataka radi što preciznijeg predviđanja utjecaja svojih preciznih fermentiranih rješenja na metaboličko zdravlje korisnika, ali i radi što glađeg i neprimjetnijeg uklapanja platforme u životni stil korisnika. U konačnici, jedino što korisnik treba primijetiti je pozitivna promjena u fizičkom i mentalnom stanju.

Bug 359 listopad 2022.

Idea Knockout 2022

📢 12 rata bez kamata

HP 255 G8

AMD RyzenTM 3 5300U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 15.6" LED FHD, Windows 11.

437,85€ 3.298,98 kn Kupi

📢 NOVO!

TEAMGROUP RAM

Nova memorija koja će se savršeno uklopiti u tvoje računalo!

79,50€ 598,99 kn Kupi

📢 12 rata beskamatno

SAMSUNG SSD

Vanjski 1TB SAMSUNG T7, MU-PC1T0H/WW, 1050 MB/s, USB-C, V-Nand.

145,86€ 1.098,98 kn Kupi


Visoka čvrstoća i dubok bass

KEF Q150 crni

Ovi dvosistemski bass-reflex zvučnici imaju frekvencijski odziv od 51Hz-28kHz (±3dB) i nominalnu impedanciju 8 ohma te zahtijevaju snagu pojačala od 10-100W

389,00 € 2.930,92 kn 490,00 € Akcija