SeniorSOS.help - Inovacija i tehnologija na usluzi seniorima

SeniorSOS.help usluga interakcijom s korisnicima omogućuje redovnu kontrolu seniora i detekciju kriznih situacija. Prema potrebi, sustav reagira trenutačno, zahvaljujući našem uređaju (black box) u prostoriji, tehnološkoj inovaciji u prepoznavanju statusa seniora te pripravnom stručnom osoblju

Promo petak, 30. rujna 2022. u 22:00

Tim: GELD DATA d.o.o

SeniorSOS.help
Broj članova tima 2
Grad i zemlja Zagreb, Hrvatska
Otkad postoji Tim od 2016., a Tvrtka od 1992.
Komercijalizacija projekta Do 2025. (inicijalno istraživanje i testiranje usluge provedeno je 2021.)
Ciljana tržišta Hrvatska, Slovenija, Austrija, kasnije i ostatak EU
Tvrtke uzori CareSpeak Communications, Inc.
Proizvodi uzori Google Assistant, Alexa
Crowdfunding kampanja Ne, ali prijavili smo se na Eurostars (EUREKA i EK)
Opis projekta Senior SOS.help objedinjuje u jednu uslugu naprednu društvenu metodologiju, tehnološku inovaciju i stručni nadzor profesionalaca, s ciljem da se seniori i osobe s posebnim potrebama društveno uključe, uz potrebnu brigu i pomoć
Email kontakt za investitore info@geld.hr
URL seniorsos.help

Stanovništvo EU stari, u umirovljeničkim domovima je red čekanja vrlo dug, a privatni domovi za većinu su skupi. U tim okolnostima prepoznali smo potrebu da seniorima pružimo pomoć tehnološkim rješenjima. Inicijalna ideja bila je da u redovitim intervalima motrimo seniore, razgovaramo s njima i bilježimo njihovo stanje, uz pomoć psihologa. U slučaju potrebe obavještavamo nadležne službe. Vremenom smo shvatili da su potreba i potencijal ove ideje mnogo veći, ali i da zahtijeva puno više resursa. Dodavanjem tehnoloških značajki i specifičnih inovacija prepoznavanju glasa te analize sadržaja razgovora, značajno ćemo pridonijeti učinkovitosti, preciznosti i robusnosti usluge. Time bismo popunili potrebu seniora (i njihovih obitelji) koje ne mogu ili ne žele ići u dom.

GELD DATA d.o.o. kao tvrtka ima jedinstveno iskustvo koje spaja: tehnologiju, društvenu osjetljivost, prokušanost u tehničkoj 24/7 korisničkoj podršci te stručnost provođenja analize kupaca i društvenih istraživanja.

SeniorSOS.help nastao je zbog osobnih razloga. Oba člana tima, Andrej i Tomislav, doživjeli su da su stariji članovi obitelji trebali pomoć u hitnoj situaciji.

Nakon izlaganja na EU DepoSit Projectu (prikaz socijalnih inovacija) izuzetno pozitivno ideju projekta prihvatio je i Savez slijepih te smo s njima organizirali testni projekt i Fokus grupu.

U cilju postavljanja teoretske podloge i metodologije, surađivali smo s Institutom za migracije i narodnosti kroz stručni rad dr. sc. Sonje Podgorelec te trenutačno s prof. dr. sc. Silvijom Rusac. Član našeg stalnog tima je i Tomislav Dominić, mag. soc.

Trenutačno smo u procesu prijave na program Eurostars (EUREKA), s ciljem financiranja razvoja softvera i hardvera potrebnog da se usluga obistini u punom potencijalu.

Koliko je usluga/tehnologija kompleksna za krajnje korisnike?

Osnovna ideja je da seniori ne trebaju poznavati rad s tehnologijom. Jedino što trebaju jest dnevno razgovarati po pet minuta s uređajem. Sustav analizira svakodnevnu interakciju te uzorke glasovne komunikacije uspoređuje s prethodnim uzorcima i sadržajem razgovora. Kada se senior nađe u potencijalno kriznoj situaciji, sustav reagira bez potrebe aktivnosti od strane seniora.

Senior svaki dan dvaput dobiva poziv od sustava koji automatiziranim periodičnim razgovorom provjerava je li sve u redu. U određenom vremenskom periodu senioru se postavljaju pitanja koja se bave evaluacijom psihofizičkog stanja. Neka su pitanja direktna, u obliku ankete, dok će se ostali podaci skupljati u pasivnom obliku: primjerice, depresivan ton komunikacije ili otežan govor zbog zdravlja.

Uređaj (sličan Alexi) instaliran na lokaciji seniora veličine je routera, sa zvučnikom i mikrofonom, povezan na Internet. Bilježi napredne stavke: kao, recimo, "nedogađaj" (primjerice, osoba se nije probudila i digla iz kreveta nakon alarma ili je izostala uobičajena aktivnost u dnevnoj rutini), što se uparuje s prikupljenim psihofizičkim podacima. Ako prema protokolu sustav zaključi da je situacija izvan redovne, kontaktira se senior.

Tehnologija i usluga u jednom, s ciljem pomoći seniorima, s očiglednim dobrobitima: integracija, smanjenje usamljenosti, konkretna pomoć u svakodnevnim aktivnostima te prepoznavanje lošeg zdravstvenog stanja. Bitni moduli su: nova metodologija za rad sa seniorima, glasovna kontrola, audioanaliza s bazom pravila strojnog učenja, detekcija nedogađaja i dispečerski protokol za hitne situacije. Iako smo trenutačno u fazi ostvarivanja Eurostars prijave (fondovi EU), također smo u potrazi za partnerima i investitorima te razmišljamo o Kickstarter kampanji.

Bug 359 listopad 2022.

Idea Knockout 2022

📢 12 rata bez kamata

HP 255 G8

AMD RyzenTM 3 5300U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 15.6" LED FHD, Windows 11.

437,85€ 3.298,98 kn Kupi

📢 NOVO!

TEAMGROUP RAM

Nova memorija koja će se savršeno uklopiti u tvoje računalo!

79,50€ 598,99 kn Kupi

📢 12 rata beskamatno

SAMSUNG SSD

Vanjski 1TB SAMSUNG T7, MU-PC1T0H/WW, 1050 MB/s, USB-C, V-Nand.

145,86€ 1.098,98 kn Kupi


Visoka čvrstoća i dubok bass

KEF Q150 crni

Ovi dvosistemski bass-reflex zvučnici imaju frekvencijski odziv od 51Hz-28kHz (±3dB) i nominalnu impedanciju 8 ohma te zahtijevaju snagu pojačala od 10-100W

389,00 € 2.930,92 kn 490,00 € Akcija