Najavljen Kerbal Space Program 2, stiže iduće godine

Nasljednik izvrsne simulacije Kerbal Space Program temeljene na realnim zakonima fizike dolazi na Steam u drugom kvartalu iduće godine, te nešto kasnije i na konzole

Damir Radešić srijeda, 21. kolovoza 2019. u 06:00

Izdavačka kuća Private Division i Star Theory Games su za sve ljubitelje odličnog Kerbal Space Programa objavili priopćenje kojim već za proljeće najavljuju njegov nastavak, Kerbal Space Program 2. Prema planu, spomenuti će isprva biti dostupan isključivo za PC putem Steama po cijeni od šezdesetak dolara, a kasnije i za konzole PlayStation 4 i Xbox One u izvornim verzijama, kao i Pro, odnosno X.

Kako kažu developeri, KSP2 će igračima omogućiti još veću slobodu u njihovim pokušajima osvajanja svemirskih prostranstava s robusnom ponudom novih planeta, novim tehnologijama i mogućnosti uspostave kolonija uz napomenu kako se kao i u prethodniku sve pokorava stvarnim zakonima fizike. Velika je novost mogućnost gradnje uz izmijenjene uvjete gravitacije, pa čak i bez nje, što pak omogućava veće i kompleksnije konstrukcije koje se pri paljenju motora neće odmah raspasti - valjda.

Igračima će biti predstavljen niz novosti poput novih sastavnih dijelova, poboljšana podrška za moddanje, te svrsishodniji tutorial koji će novim igračima pomoći u prvim koracima. Kako kaže Nate Simpson, kreativni direktor u Star Theoryu, KSP je oduvijek pomicao granice kreativnosti i inovacija, a s novim poglavljem iste će pogurati još dalje, dok istraživanje, pretpostavke i razumijevanje raketne znanosti ostaju njegovi osnovni temelji.

Michael Cook, izvršni producent Private Division, izdavačke podružnice Take-Two Interactivea je naglasio kako u suradnji s developerima stvaraju nove temelje igrivosti koji su eksponencijalno veći od onih u prethodniku, a isti će igračima omogućiti daleko veća prostranstva za istraživanje i testiranje njihovih kreacija. " Kerbal Space Program 2 će zapaliti iskru strasti za čitavu novu generaciju istraživača svemira, budućih astronauta i astronoma – što su razlozi zbog kojih volimo to što s njime radimo", dodaje Cook.