Google G Suite dobiva podršku za Microsoftove Office dokumente

Na Google Cloud Next konferenciji predstavljene su novosti koje se tiču G Suite usluge za poslovne korisnike među kojima je najvažnija direktna podrška za uređivanje Microsoft Office dokumenata

Matija Pavlić petak, 12. travnja 2019. u 01:15

Na redovitoj godišnjoj konferenciji Google Cloud Next, Google je predstavio novosti koje se tiču njihova seta uredskih alata G Suite namijenjenih poslovnim korisnicima.

Najveća novost je integracija podrške za direktno uređivanje Microsoft Office dokumenata unutar Google Docs, Sheets i Slides servisa, a s time i podrška za Microsoft Office formate datoteka. Ova opcija u budućnosti bi trebala biti implementirana i običnim privatnim korisnicima. Uređivanje Microsoft Office dokumenata bilo je moguće i dosad, no samo uz prethodnu konverziju Microsoft Office dokumenata u formate koji su kompatibilni s Googleovim servisima.

Još jedna od novosti je mogućnost uređivanja Google Docs, Sheets i Slides datoteka unutar Dropboxa. U poslovnom G Suite paketu Google Currents je novo ime za Google+ društvenu mrežu koja je nedavno ugašena privatnim korisnicima. Google Hangouts Meet komponenta dobiva titlove u realnom vremenu što će korisnicima s poteškoćama sa sluhom olakšati praćenje videokonferencija.

Google Drive dobiva mogućnost katalogiziranja dokumenta pomoću personaliziranih metapodataka. U Gmail je implementirano sandbox okruženje radi kvalitetnije zaštite od malwarea. Android mobilni uređaji sada mogu poslužiti u procesu dvofaktorske autentifikacije pri prijavi u G Suite usluge.

Više informacija u svim novostima možete pronaći na sljedećoj poveznici.