Na konferenciji #CXZG Revolut otkrio planove za Hrvatsku, a Wolt tajne dobrog korisničkog iskustva

Konferencija Customer Experience Zagreb okupila je preko 170 stručnjaka posvećenih dobrom korisničkom iskustvu

Bug.hr ponedjeljak, 10. lipnja 2019. u 10:49

U četvrtak, 6. lipnja, u prostoru Algebra LABa u Zagrebu održana je konferencija Customer Experience Zagreb (CXZG) - prva konferencija u Hrvatskoj i regiji koja je potpuno posvećena korisničkom iskustvu (customer experience), u organizaciji Netokracije.

Uz uvodnu riječ Netokracije i Algebre LABa, konferenciju je otvorio Woltov suosnivač i Head of User Experience, Elias Aalto. Ova aplikacija za dostavu hrane danas je dostupna u 15 zemalja i 50 gradova te broji 450 zaposlenika. Zaključio je kako dobro korisničko iskustvo ne čini samo softver, nego i ljudi, i to ne samo krajnji korisnici: “Dobar CX je kada sa softverske strane napravite alate koji su toliko dobri da izvlače ono najbolje u vašim zaposlenicima”.

Elias Aalto, Wolt
Elias Aalto, Wolt

Predavanje Ide Pandur, Customer Experience & Digital Advisory Leadera iz Ernst&Younga, obuhvatilo je najbitnije stavke kvalitetnog CX-a te je kroz mnoge mitove iz industrije objasnilo važnost dobrog CX-a uz napomenu: “Nobody is too big to fail”. Na temu ‘Kako ubrzati CX transformaciju u tradicionalnoj industriji’, Idi se na pozornici pridružila PMI-jeva menadžerica za Digital & Customer Care, Adriana Bandl. Philip Morris International tu je bio izvrstan primjer tradicionalne tvrtke koja je u svom poslovanju napravila uspješan digitalni zaokret.

Predstavljajući nove tehnologije koje prate ideju “svijet bez dima”, fokusirali smo se na edukaciju, kako korisnika, tako i zaposlenika. Ono što nam je pomoglo bilo je mijenjanje politike tvrtke na svim razinama, a ne samo unutar određenih timova. Iako je bilo zahtjevno natjerati sve ljude u tvrtki da misle na taj način, transformacija je zahtijevala da se svi moramo prebaciti s prodajnih na korisničke KPI-jeve, zaključila je Adriana Bandl.

Nakon podnevne pauze, pozornicu je zauzela Elena Lavezzi, voditeljica Revoluta za Jugoistočnu Europu. Priznala nam je kako joj je ovo prvi javni nastup u novoj ulozi te da je u potpunosti oduševljena rastom Revoluta u Hrvatskoj, posebice jer nije bilo nikakvog plaćenog oglašavanja: “zahvaljujući word of mouthu, a i sustavu preporuka za nove korisnike, organski se došlo do čak 20.000 hrvatskih korisnika”. U idućih nekoliko mjeseci, osim razvoja lokalnog tima, u Hrvatskoj će se raditi i na razvoju poslovanja.

Elena Lavezzi, Revolut
Elena Lavezzi, Revolut

Primjer dobrog korisničkog iskustva dolazi i od Keks Paya, mobilne aplikacije Erste banke koja omogućava peer-to-peer transfere novca, a čije je iskustvo predstavio voditelj tima digitalne transformacije, Dejan Donev. Upravo je pristup razvoju aplikacije ključan za ovu prepoznatljivu aplikaciju, koja se očitovala u suradnji Erste banke s vanjskim suradnicima. Rezultat njihovog timskog rada je intuitivno i čisto sučelje koje je osiguralo brze prijenose novca svima koji se zateknu u “raskusuravanju”.

Iz Infobipa, Senior Product Owner Marija Šivacki i Client Solutions Expert Angelica Arevalo, u svom predavanju su se osvrnule na temu kako kroz konverzacijsko prenošenje poruka humanizirati korisničko iskustvo, a sve uz dobre primjere studija slučaja koje je Infobip radio za klijente diljem svijeta.

Srebrni partneri konferencije su Infobip, EY i Erste bank, partner konferencije je CROZ, venue partner je Algbera LAB, prijatelj konferencije je ReRoot dok su konferenciju svojim proizvodima podržali De'Longhi Hrvatska, Nova Runda i Mlinar.

📢 Besplatna dostava

TOP!

HP AiO

Ryzen 5 4500U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 27" FHD IPS.

4.799 kn Kupi

📢 Vrhunska ponuda

TOP!

XIAOMI lipanj

Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.

Od 450 kn Kupi

📢 2 godine jamstva

TOP!

ASUS Vivobook

Ryzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.

4.649 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 350

Hi-Res Audio reprodukcija, Bluetooth, Amazon Alexa, internet radio i glazbeni streaming, Airplay 2, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

4.729 kn Kupi

Mrežni audio player

MARANTZ NA6006

HEOS multiroom audio tehnologija, AirPlay2, Alexa, Streaming glazbe, Bluetooth, Wi-Fi, Marantzovi vlasnički HDAM krugovi.

4.929 kn Kupi