Chrome na Androidu od sada može čitati stranice naglas

Chrome na Androidu dobiva novu značajku koja omogućuje čitanje web stranica naglas. Podržani su mnogi jezici, ali među njima trenutno nije hrvatski

Matej Markovinović ponedjeljak, 17. lipnja 2024. u 16:10
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Google je počeo uvoditi novu značajku pod nazivom "Listen to this page" koja omogućuje čitanje web stranica naglas unutar preglednika Chrome za Android. Ova značajka dolazi s kontrolama za reprodukciju sličnim onima koje se nalaze u glazbenim playerima, omogućujući korisnicima pauziranje, promjenu brzine čitanja te pomicanje naprijed ili natrag za 10 sekundi.

Kako prenosi 9to5Google, korisnici također mogu mijenjati glas koji se koristi za čitanje, kao i jezik. Iz Googlea navode da značajka podržava nekoliko jezika, uključujući engleski, francuski, njemački, arapski, hindi i španjolski. Hrvatski trenutno nije podržan, ali se očekuje da će se to u budućnosti promijeniti.

Da biste provjerili jeste li dobili ovu značajku, potrebno je otvoriti Chrome na Androidu, posjetiti stranicu s puno teksta, kliknuti na izbornik s tri točkice te odabrati pronaći i odabrati „Listen to this page“. Ta bi se opcija trebala pojaviti odmah ispod one za prevođenje.

📷 Foto: The Verge
Foto: The Verge

Iako je riječ o značajki koja je trenutno dostupna samo na uređajima s Androidom, Google navodno testira i verziju za desktop.