Dogodine stiže cjenovno pristupačniji Galaxy Fold?

Nakon što je probio led sa skupim Galaxy Foldom Samsung bi iduće godine mogao predstaviti i model s manje memorije koji bi bio i nešto jeftiniji

Stjepan Bilić četvrtak, 26. rujna 2019. u 13:00

Samsung je ove godine predstavio svoj prvi mobitel s preklopnim zaslonom – Galaxy Fold. Podsjetimo, riječ je o dosta skupom uređaju čija se cijena kreće oko 2.000 USD. No, dogodine bi trebao navodno stići i jeftiniji model koji je trenutno u razvoju.

Izvor navodi kako bi taj jeftiniji Galaxy Fold uz osjetno nižu cijenu trebao biti i globalno dostupan, što nije slučaj s originalnim modelom. Kodni naziv modela je SM-F700F i prema izvoru ima manje prostora za pohranu podataka, 256 GB, što je upola manje u odnosu na model iz 2019. godine.

Izvor također navodi kako bi jeftiniji Fold trebao dobiti i manje radne memorije (RAM) no ne i koliko manje. Ako bude primijenjen isti recept kao i za podatkovni prostor tada bi „jeftini Fold“ mogao imati 6 GB RAM-a.

Trenutno nije poznato hoće li Samsung do povoljnije cijene doći isključivo promjenom hardvera ili će posegnuti i za dizajnerskim promjenama. Sudeći prema zadnjim testovima prostora za doradu zaslona i šarki kućišta svakako ima. Službeno predstavljanje bi trebalo biti nekad tijekom 2020. godine.