Galaxy A31 na Geekbenchu

U Geekbenchovu bazu podataka upisao se još jedan pametni telefon – Galaxy A31 čime je otkriven dio specifikacija, ali i trenutne performanse uređaja

Stjepan Bilić petak, 6. ožujka 2020. u 01:39

Kroz Geekbenchove testove svakodnevno prolaze stotine telefona i drugih uređaja. Jedan od najnovijih koji je svoje podatke upisao u Geekbenchovu bazu podataka je Samsungov Galaxy A31 koji se još uvijek nalazi u fazi razvoja.

Kao i obično Geekbench ne otkiva previše informacija o hardveru i softveru telefona, samo količinu radne memorije, pogonski SoC te na kojoj se inačici operacijskog sustava temelji. Naravno, uz navedeno, nakon provedenih testova Geekbench dodijeli i bodove na ime Single i Multi-Core testova kojima potencijalnim kupcima dočarava performanse testiranog uređaja.

Prema podatcima koje je Geekbench detektirao i upisao u svoju bazu znamo kako se Galaxy A31 temelji na Mediatekovom čipu MT6768V/CA, što je oznaka za čip Helio P65. Kako se vidi iz priloženih screenshota čip ima osam jezgri i radi na brzini od 1,70 GHz.

Testirani uređaj u bazu je upisan pod nazivom samsung SM-A315F. Testiranje je odrađeno 4. ožujka u ranim jutarnjim satima. Geekbench je detektirao kako se uređaj temelji na matičnoj ploči k68v1_64_titan te kako ima 4 GB RAM-a.

Što se rezultata testova tiče Geekbench je na ime Single-Core testova testiranom uređaju dodijelio 349 bodova, a na ime Multi-Core testova 1.291 bodova. Broj osvojenih bodova, količina radne memorije i odabrani SoC neslužbena su potvrda kako se radi o telefonu iz srednjeg razreda.

Shodno tomu, za očekivati je da će osnovni model ima ranije najavljenih 64 GB podatkovnog prostora. Geekbench je otkrio i kako se Galaxy A31 temelji na Androidu 10 što je trenutno najnovija inačica Android platforme. Podsjetimo, ranije glasine su spominjale kako će Galaxy A31 imati kamere od 48 MP i 5MP te bateriju od 5.000 mAh.