Huawei nova 6 imat će dvije selfie kamere

Huawei bi početkom idućeg mjeseca trebao predstaviti novi pametni telefon iz serije Nova. Naziv uređaja bit će nova 6, a odlikovat će se snažnim hardverom te ovećim brojem kamera

Stjepan Bilić nedjelja, 1. prosinca 2019. u 19:48

Početkom idućeg mjeseca, točnije 5. prosinca 2019. Huawei bi trebao predstaviti novi pametni telefon iz serije nova. Naziv uređaja bit će nova 6 i prema dosadašnjim informacijama odlikovat će ga snažan hardver, te oveća količina memorije, podatkovnog prostora kao i oveći broj kamera.

Sudeći prema navedenom nova 6 bit će orijentiran prema korisnicima koji u jednom uređaju žele sve, od hardvera dovoljno snažnog da bez problema pogoni bilo koju mobilnu aplikaciju, uključujući i najnovije igraće naslove do telefona koji je kadar načiniti kvalitetne fotografije i videozapise.

Što se snage tiče, Huawei nova 6 imat će Kirin 990 SoC, Huaweijev trenutno najsnažniji procesor za mobilne uređaje, tako barem navodi Geekbench. Što se radne i podatkovne memorije tiče izvori navode kako će u ponudi biti dva modela – sa 8 GB RAM-a te sa 128 i 256 GB podatkovnog prostora.

Prema izvoru, jedino će 4G inačica uređaja biti dostupna isključivo u konfiguraciji sa 128 GB podatkovnog prostora, dok će 5G inačicu biti moguće nabaviti i u konfiguraciji sa 256 GB. Razlog ovomu je očit, želja proizvođača da svoje buduće kupce okrene prema 5G uređajima budući će tijekom 2020. godine 5G mreže biti sve više podržane u svijetu.

Detaljnijih informacija vezano uz hardver još uvijek nema, no zna se kako će nova 6 s prednje strane imati dvije kamere. Glavnu od 32 MP te širokokutnu od 8 MP. Iz postojećih rendera vidljivo je kako će uređaj imati podršku za AI Camera i OIS Tele značajke, koje će donijeti umjetnu inteligenciju u rad s kamerama te optičku stabilizaciju slike na širokokutnu kameru.

Sa stražnje strane uređaja nalazit će se četiri kamere, od kojih bi glavna trebala imati senzor od 60 MP (Sony IMX686), a ostale razlučivost od 16 MP, 12 MP i 2 MP. Druge glasine govore kako će nova 6 imati bateriju od 4.000 mAh te podršku za brzo punjenje baterija (40 W). Prema dostupnim renderima, čitač otiska prsta nalazit će se na bočnoj strani kućišta, a 3,5-milimetarski audio port bit će izbačen u korist USB-C porta.

Na početku smo naveli kako je nova6 već prošla kroz Geekbenchove testove. Zahvaljujući tome zna se kako se navedeni uređaj temelji na Kirin 990 SoC-u, kako ima 8 GB RAM-a te kako će tvornički doći s Androidom 10. Nažalost, ono što vrijedi za sve Huawei telefone vrijedi i za nova telefone – nedostatak GMS servisa budući se Huawei nalazi pod američkim sankcijama.

Geekbench je nova 6 uređaj u svoju bazu upisao pod nazivom HUAWEI WLZ-AN00. Testiranje uređaja je provedeno prije par dana, 27. studenog 2019. u ranim jutarnjim satima. Na temelju hardvera i softvera koji čine telefon nova 6 Geekbench mu je dodijelio 3.821 bodo u Single-Core te 11.963 bodova u Multi-Core testovima.

Dva dana kasnije, 29. studenog 2019. nova 6 je ponovno testiran i rezultati su bili bolji. U Single-Core testovima ovog je pita osvojio 3.894 bodova, a u Multi-Core testovima 12.121 bod. Detaljnije informacije o rezultatima provedenih testova možete proučiti ovdje.