Huawei nova 9 SE – mobitel za video i društvene mreže

Huawei je predstavio nova 9 SE, najnoviji uređaj iz serije pametnih telefona Huawei nova, koji se ističe kamerom od 108 MP i bogatim opcijama za stvaranje videa za društvene mreže

Bug.hr ponedjeljak, 28. ožujka 2022. u 17:25

Huawei nova 9 SE novi je mobitel poznatog kineskog proizvođača, kojim se oni obraćaju pretežno mladoj publici i korisnicima kojima su snimanje videa i pregledavanje društvenih mreža među glavnim aktivnostima za koje im mobilni uređaji služe.

Kamera od 108 MP

Po prvi puta u povijesti serije pametnih telefona Huawei nova, model nova 9 SE ima kameru rezolucije od 108 MP. Performanse kamere u uređaju nova 9 SE osiguravaju visoku kvalitetu fotografije pri slabom osvjetljenju i visoku razinu detalja, čak i kad je slika uvećana. Super Night Shot način rada koristi naprednu tehnologiju smanjenja šuma kod većeg broja kadrova, pa će fotografije u tamnim okruženjima izgledati svjetlije.

Video za društvene mreže

Video zapisi na društvenim mrežama su zavladali svijetom, pa tako mladi žele i sami postati kreatori sadržaja. Bez obzira radi li se o YouTube videu ili TikToku, mlađa populacija eksperimentira s novim i kreativnim formatima, te očekuju da će ih kamera pametnog telefona pratiti pri svakom koraku. Svi kreatori video sadržaja, pa čak i oni profesionalni, cijenit će istovremeno snimanje prednjom i stražnjom kamerom koje omogućuje neprimjetno prebacivanje pogleda sa stražnje na prednju, te pohranjivanje snimaka kao jednu datoteku.

Zahvaljujući značajci Dual-View, korisnicima ovog uređaja bit će omogućeno istovremeno snimanje iz obje perspektive kako bi zabilježili ono što vide i njihovu reakciju na to. Svi Huaweijevi korisnici mogu pronaći popularnu aplikaciju TikTok u AppGallery trgovini, Huaweijevoj službenoj trgovini aplikacija koja je unaprijed učitana na nova 9 SE pametnom telefonu.

Osim toga, nova 9 SE omogućuje pristup Petal Clipu, jednostavnom alatu za uređivanje koji značajno ubrzava stvaranje video sadržaja s efektima, naljepnicama i drugim dodacima. Petal Clip ubrzava proces montaže, te ga čini zabavnim.

Baterija sa SuperCharge funkcijom

Korisnici nove 9 SE moći će koristiti funkciju SuperCharge od 66 W, koja omogućuje napuniti telefon do 60% za samo 15 minuta, te do 100% za 36 minuta. Huaweijevo rješenje brzog punjenja vlasnik je i TÜV Rheinland Safe Fast Charge certifikata koji dokazuje da nova 9 SE omogućuje i brzo i sigurno punjenje baterije.

Ostali detalji

Huawei nova 9 SE donosi 6,78-inčni zaslon sa stopom osvježavanja od 90 Hz, koji osigurava brzu reakciju zaslona tijekom igranja ili gledanja Netflixa. K tome, stopa uzorkovanja dodira od 270 Hz pruža glatko i fluidno iskustvo korištenja. Zaslon podržava i P3 raspon boja. 

Osim toga, nova 9 SE sadrži i stražnji poklopac izrađen od sjajnog zakrivljenog stakla. Telefon je dostupan u tri boje: Crystal Blue, Pearl White i Midnight Black.