Kinezi napravili 'iPhone 14 Pro' koji košta 125 eura

LeEco S1 Pro mobitel je koji se možda ne može pohvaliti impresivnim specifikacijama, čak i kad je riječ o uređajima nižeg ranga. Međutim, dolazi s dizajnom popularnog iPhonea 14 Pro, što će ipak privući neke korisnike

Matej Markovinović ponedjeljak, 16. siječnja 2023. u 06:00
LeEco S1 Pro 📷 Foto: LeEco
LeEco S1 Pro Foto: LeEco

Kineski proizvođač LeEco poznat je po tome što za dizajn svojih pametnih telefona „uzima inspiraciju“ od globalno popularnih modela, pa je tako predstavio LeEco S1 Pro, mobitel koji sliči na iPhone 14 Pro, a koji košta svega 899 kineskih juana (oko 125 eura).

No, iako je LeEco S1 Pro dobrano „kopirao“ dizajn iPhonea, čak i funkcionalni Dynamic Island, specifikacije im, očekivano, nisu ni blizu. Mobitel dolazi sa 6,5-inčnim LCD zaslonom rezolucije 720 x 1.600 te frekvencije osvježavanja od 60 Hz. Pogoni ga poprilično nepoznati 12-nanometarski Zhanrui T7510 SoC, uparen s Imagination 9446 GPU-om, 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Tu je baterija kapaciteta 5.000 mAh, koja dolazi s podrškom za 10-vatno punjenje. Iako je riječ o sporijem punjenju za današnje standarde, čak i u ovom rangu mobitela, autonomija bi trebala biti i više nego zadovoljavajuća, prvenstveno zbog manje zahtjevnih specifikacija.

Na stražnjoj strani mobitela nalaze se tri kamere, ali nisu sve funkcionalne. Konkretnije rečeno, korisnici mogu snimati i fotografirati jedino 13-megapikselnim glavnim senzorom. S prednje strane u zaslonu, smjestila se 5-megapikselna selfie kamera. Od ostalih značajki vrijednih spomena, tu je i podrška za 5G mrežu. Google servisi nisu dostupni.