Patent otkriva kako će Huawei Mate X 2 imati stylus

Iako se još u prodaji nije pojavio ni Mate X, Huawei već ima spremne patente koji opisuju njegovog nasljednika, a koji će sudeći prema njima dobiti stylus

Stjepan Bilić ponedjeljak, 30. rujna 2019. u 06:00

Ovu 2019. godinu obilježilo je natjecanje velikih proizvođača mobitela u izradi mobitela sa preklopnim zaslonom. Svaki proizvođač koji drži do sebe je najavio barem jedan taka model – Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X, a među njih se ugurao i Royale sa svojim FlexPai modelom.

Za sada, od navedenog trojca najmanje problema ima potonji, FlexPai, koji je radi funkcionalnijeg zaslona malo žrtvovao dizajn. Iako je zbog toga nešto deblji, barem nije nakon par otvaranja imao problema s kvarom zaslona zbog kojeg je morao povući uređaj i prije nego je stigao na tržište, kao što je bio slučaj sa Samsungom.

Čini se kako ni Huawei nije nešto naročito dobro odradio posao, jer je i on objavio kako će i Mate X na doradu dizajna. Mate X bi se u trgovinama trebao pojaviti tijekom listopada ili studenog, ako i tada. No, ovih dana u javnost su stigle informacije vezano uz patent za naredni, Mate X 2 model.

Prema informacijama iz patenta, Mate X 2 dizajnom se neće nešto naročito razlikovati od modela Mate X. Dizajn će većinom ostati isti, uz manje promjene poput – dodavanja podrške za stylus. Sudeći prema patentu stylus će biti ravnog dizajna i umetat će se u prostor ispod kamera.

Na ovogodišnjem modelu na tom mjestu se nalazi USB-C port koji služi za spajanje uređaja s računalom i punjenje baterije. Odabir lokacije za smještaj stylusa bi mofao značiti dvije stvari, da je USB-C port na Mate X 2 izmješten na drugu lokaciju ili da bi Mate X 2 mogao imati isključivo bežično punjenje baterije.

Što je od ovoga točno, a što nije saznat ćemo kada se po tom pitanju oglasi Huawei. Inače, Huawei je zahtjev za patent podnio u veljači 2019., a odobren je 26. rujna 2019. kada je i upisan u baze USPTO i WIPO-a.