Pojavili su se službeni renderi Honora 9X

Nakon skica koje su nam donekle dočarale dizajn Honor 9X, sada su se pojavili i službeni renderi te prave fotografije uređaja koje detaljnije otkrivaju dizajn uređaja

Stjepan Bilić petak, 19. srpnja 2019. u 06:00

Za koji dan Honor će službeno predstaviti mobitel Honor 9X. Do sada smo sve bitnije informacije o uređaju saznali iz koliko-toliko pouzdanih izvora – dugogodišnjih leakera s dobrim vezama unutar lanca dobavljača. Zahvaljujući njima, poznat je dio tehničkih specifikacija, ali i osnovni izgled uređaja.

Naime, do sada se o dizajnu uređaja pisalo na temelju skica, a od nedavno i na temelju službenog teasera kojim je proizvođač krenuo u reklamnu kampanju ususret skorašnjem događaju na kojem će biti predstavljen Honor 9X. Službeni teaseri otkrili su stražnju stranu uređaja te kako će ovogodišnji model biti brz, kako će imati bateriju većeg kapaciteta te kako će biti dobar za gaming, fotografiranje i snimanje. Podsjetimo, Honor 9X trebao bi stići s Kirin 810 čipom, baterijom od 4.000 mAh te bi trebao ukupno imati četiri kamere, od čega će jedna biti iskočna, odnosno pop-up.

Slashleaks, ovog puta donosi službene rendere koji u potpunosti otkrivaju dizajn uređaja te ujedno potvrđuju navode vezano uz broj kamera. S prednje strane uređaja nalazi se tradicionalno zaslon, ali bez ureza i proreza što ujedno potvrda navoda o pop-up selfie kameri. Nadalje, zaslon otkiva i ikonu lokota, a kako sa stražnje strane nema skenera otiska prsta time je potvrđena i glasina o skeneru unutar zaslona. Inače, dijagonala zaslona trebala bi biti velikih 6,7“. U prilogu se nalazi i prava fotografija uređaja koja zorno pokazuje prednost neurezanih zaslona nad urezanim.

Lijevo Honor 9X
Lijevo Honor 9X

Honor 9X u neku ruku čini spoj starih i novih tehnologija. Naime, unatoč postojanju USB-C porta koji se može koristi za prijenos podataka, punjenje baterije te spajanje slušalica, Honor je odlučio zadržati i stari, 3,5-milimetarski, audio port.

Kakve će biti konačne specifikacije uređaja saznat ćemo u idući utorak, 23. srpnja 2019., kada će Honor 9X biti službeno predstavljen u Kini. Tada ćemo znati i nešto više o cijenama za pojedina tržišta te za kada je planiran dolazak na europsko tržište.