Službeno predstavljen etički smartphone Fairphone 3

Nizozemska tvrtka Fairphone službeno je predstavila Fairphone 3, treću generaciju svojeg etičkog pametnog telefona koji ovaj puta pripada srednjoj kategoriji uređaja i bazira se na Snapdragon 632 čipu

Matija Pavlić srijeda, 28. kolovoza 2019. u 06:00

Već smo pisali kako nizozemska tvrtka Fairphone priprema treću generaciju svojeg etičkog pametnog telefona Fairphone. Sada je Fairphone 3 konačno i službeno predstavljen kao mobilni uređaj iz srednjeg segmenta.

Bazira se na Qualcommovom Snapdragon 632 čipu, 5,65-inčnom FHD+ zaslonu u 18:9 formatu, 4 GB RAM, 64 GB interne memorije za pohranu podataka proširive microSD karticama te na bateriji s kapacitetom od 3000 mAh i podrškom za QuickCharge 3.0. Postoji i USB Type-C priključak, 3,5-milimetarski priključak za slušalice, podrška za dual band Wi-Fi, NFC i Bluetooth 5.0.

Sa stražnje se strane osim senzora otisaka prstiju nalazi i jedna 12-megapikselna kamera s Dual Pixel PDAF-om, otvorom blende f/1.8 i LED flashom. Selfie kamera je 8-megapikselna s otvorom blende f/2.0. Operativni sustav je Android 9.0 Pie.

Fairphone 3 se može nabaviti putem službene stranice za 450 €, uz napomenu da u kutiji s uređajem nema ničega drugog, dakle punjač, USB Type-C kabel i slušalice potrebno je kupiti posebno (po 20 € zasebno za svaki od navedenih elemenata).