Nova generacija iMaca možda dolazi s dizajnom iPada Pro

22. lipnja otvara se, prvi puta online, Appleova developerska konferencija WWDC na kojoj bi se mogao, među ostalim, pojaviti i novi redizajnirani iMac

Sandro Vrbanus subota, 13. lipnja 2020. u 23:02

Ove će godine Apple svoju developersku konferenciju WWDC prvi puta održati online. Samim time očekuju mnogo više sudionika koji će pratiti predavanja i radionice, pa najavljuju kako će to biti najveći WWDC do sada. Sve će biti otvoreno 22. lipnja s tradicionalnom keynote prezentacijom novih proizvoda i usluga, s početkom u 19 sati po našem vremenu. Špekulacije i šuškanja o tome što bi se sve moglo tamo pojaviti već su počela.

Spominje se tako da će na WWDC-u Apple najaviti prelazak Mac računala na vlastite ARM procesore, mogao bi biti predstavljen 10,8-inčni iPad Air, nešto osvježeni i uvećani iPad Mini, te dakako nove verzije iOS-a, iPadOS-a i macOS-a. No, jedno od najzanimljivijih osvježenja moglo bi biti i redizajnirano all-in-one računalo iMac.

Okvir kao na iPadu

Sudeći prema informacijama koje kolaju među leakerima, novi iMac bit će nalik iPad Pro liniji, s ravnijim rubovima i zaobljenim uglovima ekrana – tj. slijedit će novu dizajnersku filozofiju najprije prikazanu na iPadu Pro, ali kakva se očekuje i na ovogodišnjim iPhoneima. Ispod haube iMac će donijeti čip T2 zadužen za sigurnost, grafički podsustav AMD Navi, a više neće biti hibridnog Fusion drivea – njega će zamijeniti SSD diskovi.

Isporuke novih iMaca, ali i ostalog hardvera koji bi mogao biti predstavljen na WWDC-u, očekuje se u drugoj polovici godine.

Cijeli kalendar planiranih događanja na ovogodišnjem WWDC-u možete potražiti ovdje.