Google pustio u opticaj ispravljenu inačicu Chromea 79 za Android

Google je ispravio bug u Chromeu 79 za Android koji je uzrokovao “nestanak” podataka drugih aplikacija temeljenih na WebView frameworku

Stjepan Bilić srijeda, 18. prosinca 2019. u 16:20

Google je nedavno pustio u opticaj novu inačicu Chrome preglednika za Android. Ubrzo ju je morao stopirati jer je ista sadržavala nezgodan bug koji je kako se mislilo brisao podatke drugih aplikacija temeljenih na WebView frameworku.

Da bi zaštitio korisnike koji do trenutka otkrivanja buga nisu na svoje uređaje preuzeli Chrome 79 Google je povukao novi Chrome dok se problem ne riješi. Kako je promptno reagirao kod zaustavljanja distribucije Google je jednako brzo reagirao i kod rješavanja problema pa će Chrome 79 za Android uskoro biti ponovno dostupan.

Glasnogovornik tvrtke napomenuo je kako je spornu inačicu Chromea do trenutka povlačenja preuzelo tek 15% korisnika. Iz Googlea su poručili kako navedeni bug nije obrisao podatke kako se isprva mislilo, već ih je samo učinio nedostupnim. Novu, ispravljenu inačicu Chromea korisnici bi trebali dobiti tijekom ovog tjedna na svoje uređaje.