Južnokorejski političar izdaje seriju NFT-a kako bi prikupio novac za kampanju

Kandidat za predsjednika Južne Koreje iz redove Demokratske stranke Lee Jae-myung izdat će NFT-ove i prodavati ih, ne bi li prikupio novac i dobio naklonost mlađih birača

Sandro Vrbanus utorak, 4. siječnja 2022. u 06:00

Proteklih smo godina, a posebice u posljednjim mjesecima, vidjeli da se nova generacija političara okreće kriptovalutama, bilo to kroz deklarativnu podršku ili pak, kao u Salvadoru, zasnivanje cijelog nacionalnog poslovnog modela na bitcoinu. No, sada imamo i vrlo vjerojatno prvog političara u svijetu koji se prihvatio još jednog blockchain instrumenta, nezamjenjivih digitalnih tokena ili NFT-a.

NFT vezan uz predizborna obećanja

Njegovo ime je Lee Jae-myung i kandidat je Demokratske stranke za predsjednika Južne Koreje. On i stranka odlučili su izdati seriju NFT-a i dodijeliti ih pojedincima koji stranci doniraju financijska sredstva za predizbornu kampanju. NFT-ovi će biti povezani sa slikama samog kandidata i s njegovim predizbornim obećanjima.

Lee Jae-myung
Lee Jae-myung

Cilj je jasan – prikupiti novac za kampanju i zainteresirati mlađe birače, one koji razumiju što su NFT-ovi. "Budući da se mlada generacija ljudi, u dvadesetim i tridesetim godinama, zanima za nove tehnologije, uključujući virtualnu imovinu, NFT-e i Metaverse, ovaj vid prikupljanja donacija mogao bi ih privući", izjavio je voditelj predsjedničke kampanje Kim Nam-kook.

Osim izdavanja digitalnih tokena, Demokratska stranka razmatra i prihvaćanje donacija u kriptovalutama. Njihov predsjednički kandidat smatra da političari moraju biti predvodnici u prihvaćanju digitalne transformacije, a zakoni i odluke koje donose za sada nisu uhvatili priključak s razvojem digitalnih tehnologija.

57-godišnji Lee Jae-myung postat će tako prvi predsjednički kandidat na svijetu koji je izdao vlastiti NFT.Prijenosni bežični BT zvučnik

JAMO DS 3

Elegantan spoj oblika i funkcionalnosti. Savršen suputnik za glazbu u pokretu. Trajanje USB punjive baterije 6 sati, priključak za SD memorijsku karticu, FM radio, AUX ulaz, 150 Hz - 20k Hz.

779 kn 899 kn Kupi

Bežične in-ear BT slušalice

FOCAL SPARK

Kvalitetan Focal zvuk, aluminijsko kućište, ugrađen mikrofon i daljinski upravljač na kablu, do 8 sati trajanje bateriije, 16 Ohms, 20Hz – 20KHz, 103dB.

499 kn 799 kn Kupi