Sada i Melania Trump prodaje svoj NFT

U prilično bizarnoj mješavini politike, humanitarnog rada i tehnologije, bivša prva dama SAD-a pokrenula je akciju prodaje vlastitih NFT-ova vezanih uz umjetninu, koja pak prikazuje nju samu

Sandro Vrbanus petak, 17. prosinca 2021. u 11:47

Umjetnici, preprodavači, prevaranti, performeri, aktivisti, zatvorenici – a sada i bivša prva dama SAD-a – svi oni okušali su se u prodaju nezamjenjivih kolekcionarskim tokena, NFT-a. Dugačkom nizu onih koji žele kapitalizirati na novom investicijskom trendu ovoga se tjedna priključila Melania Trump, rođena kao Melanija Knavs u Sevnici kod slovenskog Novog Mesta, koja se 2005. godine udala za Donalda Trumpa, a od 2017. do početka ove godine bila prva dama SAD-a.

Melania je tijekom boravka u Bijeloj kući imala inicijativu protiv cyberbullyinga, a na nju se nadovezuje i najnovija akcija prodaje NFT-a, čiji će prihodi biti preusmjereni prema djeci koja se nalaze kod udomitelja. "Kroz novu tehnološku platformu, pružit ćemo djeci računalne vještine, uključujući programiranje i razvoj softvera, kako bi mogli napredovati i kada izađu iz okruženja udomiteljstva", stoji u najavi Melanijinog prvog NFT-a.

Idealno za ljubitelje bivše prve dame

On se naziva "Melania's Vision", a predstavlja umjetnički rad Marc-Antoine Couluna, na kojem jsu vodenim bojama naslikane njezine "oči boje kobalta". Umjetnina se u obliku NFT-a prodaje u ograničenoj seriji, a cijena je istaknuta u kriptovaluti solana (SOL). Ona iznosi okruglo 1 SOL, što je trenutačno nešto preko 150 dolara. Uz umjetninu dobiva se i Melanijina snimljena audio poruka.

"Melanijina vizija"
"Melanijina vizija"

Najavljeno je i kako će se slični NFT-ovi izdavati redovito, dok se za siječanj priprema "povijesna aukcija" u kojoj će se prodavati digitalno i stvarno umjetničko djelo, kao i jedan jedinstveni Melanijin predmet.

Melanijina NFT kolekcija izdaje se na platformi solana, a podržava je konzervativna društvena mreža Parler.