AirBands – rješenje za one koji često gube slušalice

Na Kickstarteru se pojavio dodatak u obliku narukvice za Apple Watch koji predviđa i mjesto za privremenu pohranu bežičnih slušalica AirPods

Sandro Vrbanus srijeda, 26. veljače 2020. u 10:32

True Wireless slušalice velik su prodajni hit u cijelom svijetu, a one Appleove neupitni su lider u popularnosti među korisnicima. No, jednom kada za njih istovarite pozamašnu svotu, ne želite ih izgubiti. Upravo tim problemom lakog gubitka jedne ili obje bežične slušalice odlučili su se pozabaviti autori AirBandsa, nedavno predstavljenog na Kickstarteru.

Kao što se može vidjeti na priloženim slikama, AirBands su zapravo zamjenska narukvica za Appleov pametni sat Apple Watch na kojoj se nalaze dvije malene omče predviđene da se u njih utaknu bežične AirPods (ili AirPods Pro) slušalice. Narukvica je izrađena od silikona i njezini kreatori obećavaju da slušalice sa svojeg mjesta neće iskliznuti kada to korisnik ne želi.

Proizvod je dostupan u četiri boje. Pokretači kampanje, inače iz Teksasa, kažu da je proces dizajniranja i pripreme za proizvodnju priveden kraju. Jednom kada, kroz mjesec i pol, završi Kickstarter kampanja, počet će izrada alata, a već u travnju ove godine prvi bi primjerci trebali krenuti u proizvodnju. Svima koji se sada odluče podržati ovaj projekt putem crowdfundinga AirBands narukvice trebale bi biti isporučene u svibnju.

Redovna će cijena jedne narukvice biti 30 dolara, no putem Kickstartera moguće ju je prednaručiti za prvo 20, a potom 25 dolara, s time da je veći popust rezerviran za prvih 200 kupaca. Cilj kampanje je prikupiti tek 10.000 dolara. Već u prvim danima premašeno je 20% tog cilja, pa je vrlo vjerojatno da će AirBands zaista i zaživjeti.