Clubhouse stiže na Android

Unatoč svom ograničenom pristupu, Clubhouse je od početka ove godine stekao značajnu popularnost, a tvrtka Andreessen Horowitz procjenjuje njegovu vrijednost na 4 milijarde dolara

Matej Markovinović ponedjeljak, 10. svibnja 2021. u 02:22

Društvena je audio mreža Clubhouse već nešto više od godinu dana ekskluzivna samo za iOS korisnike, a sada konačno stiže i na Android. Prema tvrtkinoj objavi na blogu, beta je verzija Clubhousea za Android već dostupna korisnicima iz Sjedinjenih Američkih Država, a uskoro će biti dostupna i u drugim zemljama.

„Naš je plan tijekom sljedećih nekoliko tjedana prikupiti povratne informacije korisnika, riješiti probleme koje uočimo i raditi na dodavanju nekoliko završnih značajki poput plaćanja i stvaranja klubova, prije nego što ćemo ih šire predstaviti“, objašnjavaju iz Clubhousea.

Izvor: Clubhouse
Izvor: Clubhouse

Unatoč tome, Clubhouse će i dalje ostati u „invite-only“ formatu, odnosno novi će korisnici za pridruživanje i dalje trebati pozivnicu postojećeg korisnika. U objavi se navodi da je razlog tome održavanje umjerenog rasta korisnika, no ovoga će se ljeta društvenoj mreži pridružiti i milijuni iOS korisnika koji su trenutno na popisu čekanja.

Clubhouse je bez sumnje pokrenuo trend kojeg žele slijediti i neke velike tvrtke. Twitter je tako po tom uzoru pokrenuo Spaces, Discord ima Stage Channels, Reddit je predstavio RedditTalk, a šuška se i da Facebook radi na projektu koji bi konkurirao Clubhouseu. Podsjećamo da je prošloga mjeseca na društvenu mrežu stigla i prva značajka monetizacije.