Clubhouse stiže na Android

Unatoč svom ograničenom pristupu, Clubhouse je od početka ove godine stekao značajnu popularnost, a tvrtka Andreessen Horowitz procjenjuje njegovu vrijednost na 4 milijarde dolara

Matej Markovinović ponedjeljak, 10. svibnja 2021. u 02:22

Društvena je audio mreža Clubhouse već nešto više od godinu dana ekskluzivna samo za iOS korisnike, a sada konačno stiže i na Android. Prema tvrtkinoj objavi na blogu, beta je verzija Clubhousea za Android već dostupna korisnicima iz Sjedinjenih Američkih Država, a uskoro će biti dostupna i u drugim zemljama.

„Naš je plan tijekom sljedećih nekoliko tjedana prikupiti povratne informacije korisnika, riješiti probleme koje uočimo i raditi na dodavanju nekoliko završnih značajki poput plaćanja i stvaranja klubova, prije nego što ćemo ih šire predstaviti“, objašnjavaju iz Clubhousea.

Izvor: Clubhouse
Izvor: Clubhouse

Unatoč tome, Clubhouse će i dalje ostati u „invite-only“ formatu, odnosno novi će korisnici za pridruživanje i dalje trebati pozivnicu postojećeg korisnika. U objavi se navodi da je razlog tome održavanje umjerenog rasta korisnika, no ovoga će se ljeta društvenoj mreži pridružiti i milijuni iOS korisnika koji su trenutno na popisu čekanja.

Clubhouse je bez sumnje pokrenuo trend kojeg žele slijediti i neke velike tvrtke. Twitter je tako po tom uzoru pokrenuo Spaces, Discord ima Stage Channels, Reddit je predstavio RedditTalk, a šuška se i da Facebook radi na projektu koji bi konkurirao Clubhouseu. Podsjećamo da je prošloga mjeseca na društvenu mrežu stigla i prva značajka monetizacije.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi