Commandos 2 i Praetorians remasteri dobili datum izlaska

Uz informaciju o tome kada ćemo moći zaigrati nove verzije ovih kultnih igara, izdavač je najavio i beta testiranja u prosincu

Mateja Šop četvrtak, 14. studenog 2019. u 06:00

Kalypso Media je prošle godine sredinom srpnja rekao da imaju u planu izdati nove igre i uljepšati one postojeće u strateškom serijalu Commandos, da bi za vrijeme ovogodišnjeg sajma E3 službeno najavili reizdanja za mnogima najdraži nastavak, Commandos 2, uz još jednu strategiju koja se krije iza imena Praetorians. Tada su nam dali samo okvirni datum izlaska i rekli da obje igre možemo očekivati do kraja godine, ali su ga ipak malčice pomaknuli.

Commandos 2 - HD Remaster i Praetorians - HD Remaster izaći će 24. siječnja 2020. godine za PC, dok su verzije za PlayStation 4, Xbox One i Switch najavljene za proljeće. Izdavač je najavio posebnu ponudu za one koji odrade predbilježbe putem njihove trgovine - mogućnost sudjelovanja u zatvorenom beta testiranju koje će se održati u prosincu.

Konkretno, svi zainteresirani igrači će od 13. prosinca moći kupiti obje igre zasebno ili po povoljnijoj (i zasad neodređenoj) cijeni u paketu kroz Kalypso Store i zatim dobiti ključeve za aktivaciju na Steamu. Nakon toga ćete moći preuzeti beta verziju koja će za obje igre uključivati poboljšani tutorial, uljepšan izgled i mogućnost igranja kampanje i skirmish mapa, dok će ona za Praetorians još uključivati i multiplayer mod. Timovi kažu da će dodatne ispravke i popravke ubacivati za vrijeme trajanja bete.

Ako vam treba podsjetnik, Praetorians je strategija koja vam nudi opciju upravljanja Rimskim carstvom koji započinje s osvajačkim pohodima na raznim lokacijama, a ono po čemu je igra bila posebna je kombiniranje i pozicioniranje jedinica na bojištu. S druge strane, Commandos 2 prati postrojbu elitnih vojnika koji sabotiraju Naciste iza neprijateljskih linija za vrijeme Drugog svjetskog rata. Službenih stranica nema, ali zato možete na Valveovom servisu pronaći nešto više detalja za obje igre.