FIFA 18 World Cup mode dostupan od danas

Osim što su pustili u opticaj najnoviji dodatak za svoju najnoviju nogometnu simulaciju, u EA Sportsu su izradili i projekciju rezultata Svjetskog prvenstva

Sandro Vrbanus utorak, 29. svibnja 2018. u 19:14

Dugo očekivani dodatak za najnoviju nogometnu simulaciju EA Sportsa – FIFA 18 World Cup – od danas je dostupan za preuzimanje, i to besplatno svima onima koji već mjesecima igraju najnoviju FIFA-u. 2018 FIFA World Cup Russia Update donosi "autentičnu atmosferu" s najvećeg svjetskog nogometnog turnira, uz sve 32 nacionalne ekipe, 12 stadiona i sve ostale detalje koji čine Svjetsko prvenstvo posebnim.

Napomenimo da u lipanjskom broju Buga možete pročitati sve o dodatku FIFA 18 World Cup, te o povijesti igranja najvećeg nogometnog natjecanja u svijetu kroz nogometne simulacije iz FIFA serijala.

Igračima s naših prostora zasigurno će biti zanimljivo i kako je hrvatska nogometna reprezentacija obrađena u ovom dodatku. Na videu novinara koji su mogli testirati igru prije službenog izlaska možemo vidjeti i jednu našu utakmicu, protiv Argentine, te provjeriti formaciju, izgled igrača i ostale detalje.

Prvi dojam je da je većini naših reprezentativaca "pogođen", dok su neki "ukrašeni" tek više-manje generičkim izgledom lica i detaljima poput boje kose ili brade koji bi trebali podsjećati na prave igrače (Provjerite i sami: koji je naš igrač prikazan kao kapetan ekipe na naslovnoj fotografiji uz ovu vijest?).

EA Sports predviđa

Osim lansiranja FIFA 18 World Cup modea iz EA Sportsa su objavili i ono što navijači i igrači obično iščekuju s velikim nestrpljenjem: projekciju rezultata cijelog Svjetskog prvenstva odigranog na "automatici", tj. samo prema odnosima snaga igrača i repki koji su ugrađeni u igru.

Hrvatska, zanimljivo, u ovoj simulaciji prolazi skupinu i to kao prvoplasirana. Nakon prve tri utakmice EA Sports predviđa kako ćemo se plasirati iznad Argentine, izbacivši tako Island (3.) i Nigeriju (4.). Nakon toga Hrvatska prolazi i kroz osminu finala, te se u četvrtfinalu susreće sa Španjolskom gdje gubi 1:0.

U polufinalu se susreću Francuska i Belgija (2:1), te Njemačka i Španjolska (3:1). U simuliranom finalu igrale su, dakle, reprezentacije Francuske i Njemačke. Nakon regularnog dijela i produžetaka nije bilo zgoditaka, pa je novi svjetski prvak odlučen jedanaestercima – u kojima je slavila Francuska rezultatom 4:3.