Detaljnije o Samsungovom Galaxy Z Flip telefonu

Max Weinbach uspio je doznati nove informacije o Galaxy Z Flip telefonu. Neke od njih su da će imati Dynamic AMOLED zaslon kojeg će se moći „zaključati“ u dva položaja, pod 90 i 180 stupnjeva

Stjepan Bilić petak, 24. siječnja 2020. u 15:30

Max Weinbach s portala XDA Developers zadnjih je dana na svojem Twitter profilu poprilično aktivan u temi Galaxy Z Flip. Podsjetimo, radi se o Samsungovom novom preklopnom telefonu koji bi trebao biti predstavljen zajedno s novim telefonima iz serije Galaxy S20 11. veljače.

Kako je Galaxy Z Flip i svojevrstan popravni ispit za Samsung koji se nije nešto naročito proslavio sa svojim prvim modernim preklopnim telefonom (Galaxy Fold), jer se isti vrlo lako oštećivao i prilikom normalne upotrebe. Samsung se stoga pri izradi novog Z Flip modela odlučio za drugačiji, jednostavniji dizajn, sličan onomu koje je Motorola odabrala za svoj novi RAZR 2019 telefon.

Max je ovih dana uspio doznati dosta novih pojedinosti o navedenom uređaju. Da će imati bateriju kapaciteta 3.300 mAh izvijestili smo vas sredinom prošlog tjedna. Sada je pak poznato kako će telefon imati Dynamic AMOLED zaslon koji će od oštećenja biti zaštićen sa savitljivim, UTG staklom koje je otpornije od plastike koju ima Galaxy Fold. Zaslon će se moći zaključati u dva položaja, pod kutom od 90 i 180 stupnjeva, kako bi se mogao koristiti za video pozive i za vrijeme obavljanja drugih poslova, primjerice kuhanja kako to sugerira uvodna fotografija.

Zatim Max je doznao i kako će Galaxy Z Flip imati kapacitivni čitač otiska prsta koji će biti smješten na bočnoj strani kućišta, dvostruku 12 MP kameru (širokokutnu i ultra široku). Telefon će imati podršku za brzo punjenje baterije (15 W) kao i podršku za bežično i reverzibilno punjenje.

Kada je Galaxy Z Flip u sklopljenom stanju bit će vidljiv dodatni 0,1“ zaslon (najvjerojatnije se radi o 1.0" zaslonu, ali tu informaciju još treba provjeriti) koji osim što će služiti za prikaz osnovnih obavijesti, služit će i kao tražilo kada se budu fotkali selfiji. Maxu ne nedostaje dobrih vijesti, prema njegovom izvoru ili izvorima Galaxy Z Flip trebao bi umjesto Snapdragona 855 dobiti Snapdragon 855+ čip kojeg odlikuju 15% bolje performanse.

Koliko je Max Weinbach imao dobre ili loše izvore saznat ćemo kroz par tjedana kada Samsung na UNPACKED 2020 događaju raspakira Galaxy Z Flip.