Galaxy A51 5G prošao kroz Geekbench

Uskoro na tržištu možemo očekivati i 5G inačicu Samsungovog pametnog telefona Galaxy A51 – navedeni model nedavno je zabilježen od strane Geekbencha

Stjepan Bilić ponedjeljak, 3. veljače 2020. u 02:12

Samsung je sredinom prosinca 2019. godine predstavio novi pametni telefon iz serije Galaxy, a kojim je pokrio srednji tržišni segment. Naravno, riječ je o telefonu Galaxy A51 o kojem smo vas izvijestili ovdje.

Podsjetimo se ukratko – Galaxy A51 opremljen je sa 6,5“ Super AMOLED Infinity-O zaslonom čije su posebnosti, središnji punch-hole otovr za selfie kameru te čitač otiska prsta unutar zaslona. Temelji se na Exynosu 9611 čipu te ima 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Navedeni uređaj stigao je s podrškom za 4G mreže.

No, uskoro bi se na tržištu trebao pojaviti i modernija, 5G inačica, koja će dakako podržavati moderniju i bržu 5G mrežu. Da je tomu tako potvrđuje Geekbench, poznati benchmark alat u čijoj se bazi nalaze specifikacije mnogih pametnih uređaja, a odnedavno i specifikacije za Galaxy A51 5G.

Da bi uređaj podržavao 5G mreže, Samsung je morao promijeniti SoC. Galaxy A51 5G se tako umjesto na Exynosu 9611 temelji na Exynosu 980. Količinu radne memorije proizvođač nije mijenjao te je zadržana količina od 6 GB RAM-a i kod 5G modela.

Prema Geekbenchovim podacima testiranje je odrađeno krajem siječnja, točnije 31. siječnja 2020. godine u ranim jutarnjim satima. Galaxy A51 5G u Geekbenchovoj bazi se vodi pod oznakom samsung SM-A516N. Slovo „N“ u oznaci modela otkriva kako se radi o modelu za korejsko tržište.

U Single-Core testovima testirani uređaj je osvojio 679 bodova, a u Multi-Core testovima 1.848 bodova. Treba imati na umu kako ovo ne moraju biti i konačne performanse, jer Samsung ima još vremena dodatno ispeglati softver kako bi podigao performanse uređaja, a time i broj bodova.

Usporedbe radi, 4G model u istim je testovima osvojio manji broj bodova. U Single-Core testovima osvojio je 323 boda, a u Multi-Core testovima 1.185 bodova. Novi model će se tako uz podršku za 5G mreže donijeti i bolje performanse.