Huawei P40 Pro - pet stražnjih kamera i zaslon bez izreza

Najnoviji val informacija o Huaweijevim telefonima iz serije P40 odnosi se model P40 Pro, a govore kako će imati pet kamera i zaslon bez izreza s minimalnim okolnim rubovima

Stjepan Bilić petak, 27. prosinca 2019. u 18:00

U prvom kvartalu 2020. godine, negdje tijekom ožujka, Huawei će predstaviti novu seriju pametnih telefona – P40. Za sada se zna kako će novu seriju činiti minimalno dva modela – P40 i P40 Pro. Nove informacije odnose se na Pro model, a govore o količini i rasporedu stražnjih kamera te o zaslonu bez izreza.

Raniji renderi su otkrili kako će stražnje kamere na telefonu P40 Pro biti smještene unutar pravokutnog otoka. Sada je pak otkriveno kako će većina kamera biti smještena okomito uz lijevi rub otoka, četiri od ukupno pet kamera. Peta periskopska kamera smještena je uz gornji desni rub.

Podsjetimo, glavna kamera imat će razlučivost od 64 MP (SONY IMX686), ultra široka od 20 MP, a periskopska razlučivost od 12 MP. Ostale dvije kamere su makro i 3D ToF. Nedavno je otkriveno kako će se periskopska kamera odlikovati i optičkim uvećanjem do 10x. Ispod kamera nalazit će se bljeskalica.

Ono što će novu P40 seriju, točnije model P40 Pro dodatno unaprijediti u odnosu na aktulanu seriju P30 jest zaslon. Prema priloženoj fotografiji zaslon neće imati nikakvih ureza ni proreza dok će okolni rubovi biti minimalne debljine. Nepostojanje izreza na zaslonu sugerira kako bi P40 Pro mogao dobiti motoriziranu selfie kameru ili bi selfie kamera mogla biti smještena ispod zaslona.