Ime novog preklopnog mobitela iz Samsunga bit će Galaxy Bloom

Model koji će se preklapati horizontalno, poput Motorolinog RAZR-a, trebao bi biti predstavljen 11. veljače, a izvori su potvrdili kako je Samsung već nekima otkrio novo ime

Sandro Vrbanus petak, 10. siječnja 2020. u 13:25

Na najvećem svjetskom tehnološkom showu, CES-u u Las Vegasu, koji je u tijeku, Samsung je održao tajnoviti sastanak s partnerima s kojeg je procurila jedna zanimljiva informacija. Njihov novi preklopni mobitel, i to onaj koji će se sklapati na "clamshell" način, službeno će biti nazvan Galaxy Bloom.

Inspiriran puderom

Kozmetički puder - neočekivana inspiracija za preklopni mobitel
Kozmetički puder - neočekivana inspiracija za preklopni mobitel

Kada su se u javnosti pojavile prve fotografije ovog koncepta, svi su ga po inerciji nazivali Galaxy Fold 2, smatrajući da je riječ o drugom preklopnom mobitelu iz ove kompanije, pa da će ga Samsung samo označiti brojnom oznakom. Međutim, u korejskoj kompaniji odlučili su se za novo ime, koje je, zanimljivo, bilo i interni kodni naziv projekta horizontalnog preklopnog mobitela.

Galaxy Bloom, otkrio je na spomenutom sastanku šef Samsungove mobilne divizije DJ Koh, inspiriran je kompaktnom kutijicom za puder francuske kozmetičke kompanije Lancôme. Jednako kao i taj puder, novi preklopni mobitel imat će ciljanu publiku većinom među ženskom populacijom u dvadesetim godinama. Dizajn će im, smatraju, biti poznat i prihvatljiv.

Potvrđen i Galaxy S20

Osim što je navodno potvrdio imenovanje novog preklopnika, DJ Koh je najavio i kako će nasljednik Galaxyja S10 zaista biti nazvan S20, o čemu se već neko vrijeme špekulira.

Sve o novim uređajima trebali bismo saznati 11. veljače, kada će svjetlo dana navodno ugledati i Galaxy Bloom, ali i tri varijante novih flagshipa: Galaxy S20, Galaxy S20+ te Galaxy S20 Ultra.