Televizori u 2022. - Godina OLED-a

Iako nisu baš svi bili uvjereni da tehnologija OLED ima blistavu budućnost, zbog problema s burn-inom i pojave tehnologija poput miniLED-a i microLED-a, ovogodišnja zbivanja u svijetu televizora pričaju nam drugačiju priču. OLED televizori postali su bolji, rašireniji i pristupačniji nego ikad prije. Doduše, još uvijek nema naznaka da će istisnuti LCD-ove, niti bi se takvo što moglo očekivati. Što se još u 2022. godini dogodilo u svijetu televizora, koje nove linije i modele nude LG, Panasonic, Philips, Samsung i Sony, te što ih sve zajedno čini zanimljivima – svime time bavimo se u ovomjesečnoj temi broja

Davor Šuštić srijeda, 31. kolovoza 2022. u 00:00

Ovogodišnji pregled ponude televizora pet u nas najvažnijih proizvođača, LG-ja, Panasonica, Philipsa, Samsunga i Sonyja, izravno se nastavlja na prošlogodišnji, ali je vremenski drugačije tempiran. Prošle godine sastavljali smo ga u ožujku, dok je još bilo nekih upitnika oko konkretnih modela i tehnologija koje će u njih biti ugrađene, a "drugi put smo pametnije", ostavivši ga za prijelaz između kolovoza i rujna, dakle, razdoblje kad takvih nepoznanica više nema. To, doduše, ne znači da su svi ovogodišnji televizori u prodaji. Pomalo iznenađujuće, neki su proizvođači svoj posljednji naramak uređaja odlučili ostaviti za jesen. Radi li se o pomnom planiranju i želji da se stvori dojam kako "stalno nešto izbacuju", ili o problemima s isporukom panela i pripadajuće elektronike, možemo samo nagađati. Međutim, kako se spomenuta pojavnost najviše odnosi na 42-inčne OLED-e, koji su jedna od ovogodišnjih novosti u ponudi više proizvođača, izglednije je da je riječ o sad već uobičajenim proizvodno-distribucijskim nedaćama.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 358 rujan 2022.

Televizori u 2022.HI-FI EXPERIENCE WEEK

KEF

Od 28.11. do 16.12. 2022. posjeti našu slušaonu na Zagrebačkom Velesajmu i uživaj u KEF Wireless aktivnim zvučnicima.

Kupi

Hibridno integrirano pojačalo

VINCENT SV-737

Bluetooth, WiFi, 20 Hz - 20 kHz, > 90 dB, 47 kOhm, 590 W, WAV, FLAC, APE, LPCM, MP3, ACC, AC3, WMA, 6 x stereo RCA, 2 x Optical, 2 x Coaxial.

24.999 kn 3.317,94 € Kupi

Wireless podni zvučnici

KEF LS60

Visokokvalitetan streaming, Wi-Fi, Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Roon Ready, Bluetooth, Spotify, Tidal, Deezer, 26 Hz - 36 kHz, 111 dB.

49.999 kn 6.636,01 € 52.699 kn Kupi