Osobne financije - Novac, plaćanje i ulaganje

Danas više nije neuobičajeno koristiti pametni telefon kako bi se plaćano na brojnim prodajnim mjestima, a jednako ih se tako sve više koristi kako bi se trgovalo, ne samo kriptovalutama, nego i drugim instrumentima, i sudjelovalo na brojnim burzama. Među financijskim rješenjima za pametne telefone ima i nekoliko iznenađujuće dobrih domaćih rješenja, pa su to aplikacije koje svakako valja imati pri ruci...

Matija Gračanin srijeda, 30. lipnja 2021. u 01:00

Aircash je domaća usluga digitalnog novčanika koja omogućuje vrlo jednostavno prebacivanje novčanih sredstava drugim korisnicima, koja se u svoj virtualni novčanik mogu uplaćivati bilo kreditnim karticama (Visa, Maestro i Mastercard) ili na Aircashovim prodajnim mjestima (kioscima Tiska, Ininim benzinskim postajama te poslovnicama PBZ banke). Jednom kad se sredstva nalaze na računu, osim prebacivanja drugim korisnicima, koristeći samo broj telefona, moguće je i plaćati račune očitavanjem crtičnih kôdova, ali i plaćati brojne usluge, kao što su naknade za parking, uplaćivati igre na sreću, nadoplaćivati ENC, kao i bonove za mobilne telefone, pa čak i bonove za Playstation. Zanimljivost je i to što je moguće isplatiti gotov novac na bankomatima PBZ-a, ali isto je moguće napraviti i na kioscima Tiska te na bilo kojoj benzinskoj postaji Ine. Naknade za nadoplatu računa nema, ali plaća se naknada za prijenose drugim korisnicima, i to jedan posto, zatim je tu naknada za plaćanje računa skeniranjem barkodova, i to od 3,50 kn, dok naknada za slanje novca na online račune partnera ovisi o tom partneru.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 344-345 srpanj/kolovoz 2021.

Najboljih 150 mobilnih aplikacija za 2021.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi